Política

Prova superada a Cerdanyola

Satisfacció perquè la participació, 13,87%,s'aproxima a la mitjana de la jornada

«Hem assolit l'objectiu fixat i valorem molt positivament que els del ‘no', un 12,65% dels vots emesos, també hagin participat en la consulta», assenyalaven ahir al final de la jornada els organitzadors de la consulta. En aquesta consulta, el «sí» va resultar guanyador amb un 84,6%. «Pensem que els resultats són una bona mostra de la realitat que ens envolta», afegia Jordi Condal.

Al matí, el centre de la ciutat va estar força animat, com ho demostren els resultats d'una jornada en què la participació, al migdia, ja havia arribat a un 50% en aquests barris. Grups d'animació van acompanyar la jornada, en què també hi va haver, a més dels actes de la consulta, dos actes polítics: la presentació de l'exalcalde Antoni Morral com a cap de llista d'ICV- EUiA a les eleccions del 2011, i la festa de la Rosa del PSC municipal. La consulta a Cerdanyola va fer evident, per primer cop, la presència de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra, acabada de crear, que va organitzar la seva pròpia consulta, on es van apropar la directora de TV3, Mònica Terribas, i l'excandidat a la presidència del Barça. Agustí Benedito.

14,5%
7.129 vots.
A Cerdanyola van exercir el dret a vot 7.129 persones, una quantitat que, segons destaquen els organitzadors, és la mateixa que aconsegueix el partit més votat en unes eleccions municipals.

L'èxit de Vallromanes

A Vallromanes, el vot anticipat va assolir el 24% de participació, i va ser el municipi del Vallès Oriental amb el percentatge més alt, un 33,7%, a molta distància dels registrats a Figaró-Montmany (26%), Santa Maria de Martorelles (18,5%), i Martorelles (9,8%). En tots, el «sí» va aconseguir el 94% dels vots emesos, llevat de Vallromanes, on precisament el «sí» va tenir el percentatge més baix, amb un 82,6% dels vots emesos. El «no» es va emportar el 7,9% dels vots, menys que el vot en blanc, que va ser d'un 8,6%. A Vallromanes, hi va predominar la tranquil·litat al llarg de tot el dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia