Teià trasllada el Fons Batllori i unifica tots els espais culturals a l'edifici municipal de La Unió

Ocuparà l'espai de l'antic consultori mèdic i s'adequarà el conjunt de l'edifici

Els cursets trimestrals que es fan regularment a La Unió i que promou l'Ajuntament ja s'han suspès. «Aquest segon trimestre no es poden organitzar perquè no hi havia espai per reubicar-los a tots», va explicar la responsable municipal de Cultura i primera tinenta d'alcalde, Emma Peiró (ERC). Les obres començaran d'aquí unes setmanes, segurament a finals d'abril, i tenen una durada prevista de sis mesos. Tot i això, des del consistori es calcula que el centre cultural es pugui reobrir molt abans, cap al setembre.

Potenciar el fons

Els treballs consistiran en la supressió de les barreres arquitectòniques de l'accés al carrer Berenguer Raudors i l'adequació per a la instal·lació d'un ascensor. A més s'adaptarà la planta baixa, on anteriorment hi havia el consultori municipal, per instal·lar-hi l'exposició permanent del Fons Batllori Jofré, que divulga l'obra del famós dibuixant, que va residir temporalment a Teià. D'aquesta manera, el consistori es proposa «impulsar el fons aprofitant les sinergies de les exposicions temporals que es faran a la sala gran de La Unió», segons apunta la regidora de Cultura. D'altra banda, aquest trasllat també permetrà concentrar el personal de l'àrea de Cultura, que ara es repartia entre La Unió i Ca la Cecília, on es troba actualment el Fons Batllori.

Aquest darrer edifici municipal, el de Ca la Cecília, també serà objecte d'una reforma per poder situar-hi la totalitat de les dependències de serveis socials. En aquest punt també s'instal·larà un ascensor i es milloraran els accessos. Els treballs es finançaran amb els fons estatals FEOSL. Les obres de La Unió tindran un cost de 130.532 euros, mentre que les de Ca la Cecília seran una mica més econòmiques i pujaran fins als 114.440 euros.

Duplicar la permanent

Paral·lelament al trasllat del fons, l'Ajuntament de Teià ha encarregat a la Diputació de Barcelona que dupliqui l'actual exposició permanent sobre el dibuixant Batllori Jofré i, d'aquesta manera, poder cedir-la en préstec a altres municipis o entitats que la vulguin mostrar. «Diversos agents s'hi han interessat i així serà compatible el fons permanent amb una agenda itinerant», va comentar recentment la regidora de Cultura, Emma Peiró. Segons Peiró, el duplicat del fons permanent també facilitarà la difusió de les exposicions temporals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a