JOSE TÉLLEZ

DISSENYADOR DEL CARTELL DE FESTES DE MAIG

«La bengala és un símbol de les festes»

Què representa el disseny del cartell de Festes de Maig d'aquest any?

–«La idea era agafar un símbol de les festes que no s'hagués fet servir abans als cartells. Vaig pensar en les bengales que s'encenen abans de la cremada del dimoni, que s'han anat convertint en una tradició més de les festes. Al voltant d'aquesta idea vaig fer diverses proves i em vaig quedar amb la figura del cercle per donar la idea d'unitat de tots els badalonins davant les festes.»

–La bengala és relativament nova. Què en pensa de la incorporació de nous elements a les festes?

–«Crec que està bé perquè, de fet, totes les Festes de Maig són relativament noves. Les tradicions ho són quan la gent les accepta i està bé que sorgeixin iniciatives com aquesta de la bengala o la del mocador.»

–Com va ser el procés de realització del cartell?

–«És una foto en llarga exposició que capta una bengala fent cercles. Al principi hi vaig escriure ‘Festes de Maig' amb bengales, però quedava una mica de Cap d'Any. Un cop fet, vaig retocar els colors perquè tingués més força.»

–Com li va arribar l'encàrrec?

–«El meu professor de projectes gràfics de l'escola Pau Gargallo em va dir que m'havien escollit a mi entre tots els estudiants de la diplomatura, juntament amb uns altres dos companys d'altres especialitats. Ens van explicar l'encàrrec i l'Ajuntament finalment va escollir la meva proposta.»

–El concurs té alguna dotació econòmica?

–«Sí, la mateixa que el concurs del disseny del dimoni. Són mil euros, però en aquest cas l'escola ho reparteix entre els tres finalistes per compensar el treball fet.»

–Està satisfet de com ha quedat un cop imprès?

–«La veritat és que sí, perquè és complicat, amb la llum. El que no m'agrada gaire és que hi hagin fet un queixal a la part de dalt per encabir-hi el logo del 2010. Jo l'hauria posat a baix i més dissimulat.»

–Quina resposta ha tingut de la gent?

–«Sí que agrada. De moment no he rebut crítiques negatives, només pel mocador, però això ja m'ho esperava. En passar el motiu a color negre, no s'acaba d'entendre. M'han dit que sembla una corona d'espines, però em vaig trobar amb la limitació dels colors del mocador. La llum no es pot traduir al color negre.»

–Què representarà haver fet aquest disseny en la seva carrera professional?

–«Em servirà per donar-me a conèixer. És el primer encàrrec gran que rebo i no sé si em sortirà molta feina, però ho puc posar al meu currículum i suposo que m'ajudarà en la meva carrera.»

–És el primer cartell de festa major que fa?

–«És el primer institucional. A la feina faig molt de treball editorial, però he fet coses per a entitats de Badalona.»

–Viu les Festes de Maig?

–«Sobretot els concerts i els castells. Crec que es fa una bona aposta en la programació musical de la festa, allunyada de les propostes més comercials del moment.»

–Hi troba a faltar alguna cosa?

–«Més participació de les entitats. El programa està molt fet i hi ha pocs espais de participació. En aquest sentit estic d'acord amb els companys que organitzen la festa major alternativa. El meu model de festa s'apropa més al que fan ells que al model de l'Ajuntament. Crec que les coses es podrien fer millor.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a