El Museu de l'Empordà incorpora quatre olis de Josep Blanquet

És un pintor figuerenc hiperrealista nascut a mitjan segle XIX

Josep Blanquet és un artista figuerenc que va produir a cavall dels segles XIX i XX –entre 1897 i 1906–. Molts dels seus quadres són pintures a l'oli fetes a partir de les fotografies incloses en l'anomenat Àlbum Rubaudonadeu, on es veuen escenes quotidianes de la ciutat i de la comarca de l'època. Les reproduïa de manera fidedigna i els donava color. Tot i que hi ha poca documentació i dades de Blanquet, quatre dels seus quadres són al Museu de l'Empordà des de bon començament, i fins i tot van formar part de l'exposició retrospectiva que va dedicar el Centre Georges Pompidou de París a Salvador Dalí, el 1979. El mateix Dalí va definir Blanquet com el «primer pintor hiperrealista de la història de l'art».

Les quatre obres incorporades són olis sobre tela, i es titulen Pagès amb arada, Mercats dels porcs (Vista Alegre), Escena cortesana i Firal dels Burros. Curiosament, aquesta última obra reprodueix una part d'un quadre del mateix autor que ja tenia el museu.

Les obres de Josep Blanquet es podran veure a les jornades de portes obertes, amb entrada gratuïta, que es faran el cap de setmana vinent al Museu de l'Empordà amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.