cultura

Un pop a l'Auditori

Pulpopop presentarà diumenge a Girona el seu disc ‘Cuit!' i temes inèdits

  • Pulpopop, ahir a la redacció d'El Punt Avui JOAN SABATER.
Anuncien un concert sense fronteres entre el grup i el públic

“Fem cançons que van de la veu a la vena, de la tripa al cor, i sempre amb espurnes d'humor”, afirma Edgar Massegú, portaveu torrencial de Pulpopop, i el seu company Pau Boïgues, força més callat, ho ratifica amb un “oh yeah!”. Amb aquesta bona predisposició, el duet més psicodèlic i sideral del pop gironí promociona el concert que oferirà aquest diumenge a la sala de cambra de l'Auditori de Girona (19 h, 6 euros), on presentarà el seu primer disc, Cuit! (Discmedi), produït per Miqui Puig, dins del cicle Càpsula 2012. A més, com que no paren mai de fer cançons, ni tan sols quan van per l'autopista cap a Barcelona –“Cada acord és un punt menys de carnet de conduir; quan arribem a Barcelona, ja no ens en queda cap”–, en el concert de diumenge també estrenaran tres o quatre cançons noves.

Els dos Pulpopop i els seus sis tentacles –Raül Gallego (trompeta), Manel Fortià (baix), Marc Bòdalo (bateria), Xavi Pendón (saxo tenor), Moi Hidalgo (trombó) i Marçal Morell (imatge i pulpografia)– anuncien un concert en què “hi haurà alguns detalls que no podem desvetllar” i en el qual “es produirà un trencament total de la frontera entre el públic i el grup, perquè no creiem en les fronteres, igual que no establim jerarquies entre els estils musicals”.

La veritat és que, quan parlen de música, es posen molt seriosos: “La primera impressió ens mostra com un grup amb una estètica i una visió creativa en el límit del que és creativament correcte. Tenim aquesta imatge de freakies esbojarrats perquè som persones lliures, però al darrere de tot això hi ha dues persones –i els seus tentacles– que expressen les seves passions a través de la música, per transmetre alegria a la gent. Treballem amb molt de rigor i som uns amants de la cançó: fem cançons, no temes, i cadascuna té una lletra i un color diferents.”

El mateix diumenge, el cuiner mataroní Pere Cardona oferirà al seu restaurant, el Llevataps de la plaça de l'Oli de Girona, un menú exclusiu Pulpopop, amb una amanida en què no faltaran ni el pop ni l'emblemàtica figa del grup. Mentrestant, la Girafiga continua a bon ritme, i el 4 de març actuaran al Harlem Jazz Club, dins del Barnasants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a