El badaloní Toni Cotet guanya el Ciutat de Badalona de narrativa juvenil

El guardó de poesia torna a quedar desert tot i tenir cinquanta originals presentats

La metgessa barcelonina Amàlia Lafuente ha resultat guanyadora del XVIII Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa, que és també el XXII Premi Països Catalans-Solstici d'Estiu, amb la novel·la titulada Laberints de glòria. Aquest guardó consisteix en l'edició de l'obra a càrrec d'Edicions Proa i un premi en metàl·lic de 4.000 euros. En aquesta categoria s'han presentat a concurs vint-i-cinc originals.

L'obra El bressol del basquetbol, de Toni Cotet, ha estat la guanyadora del XI Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil. Aquesta distinció consisteix en l'edició de l'obra a càrrec de l'editorial La Galera i un premi en metàl·lic de 3.000 euros. El jurat, que ha hagut de triar entre els quinze treballs presentats, també ha escollit com a finalista d'aquesta categoria l'obra Pilota de partit, d'Olga Lacoma.

Toni Cotet (Badalona, 1973) és llicenciat en filologia catalana i exerceix de professor al col·legi Salesians de Badalona des de fa dotze anys. Té tres novel·les juvenils publicades. L'última, Expropiació indeguda, publicada per l'editorial Barcanova, va ser una de les novetats editorials badalonines del darrer Sant Jordi.

El IX Premi Literari Betúlia de Poesia-Memorial Carme Guasch ha estat declarat desert. El jurat ha considerat que cap dels cinquanta treballs presentats reunia la qualitat suficient per fer-lo mereixedor de ser publicat. Aquest és el segon cop que el guardó de poesia és declarat desert.

De la Nit Literària, que es va celebrar al teatre Zorrilla, Màrius Sampere va ser-ne un dels protagonistes. El poeta va recuperar instants de la seva relació amb Badalona amb paraules farcides de records i emocions. L'actor badaloní Norbert Martínez també va omplir de poesia la vetllada, que va estar presentada per la periodista badalonina Lídia Heredia.

La Nit Literària obre els actes de celebració de la festa nacional dels Països Catalans. El següent acte serà dimarts –la revetlla de Sant Joan– a les set, amb l'arribada a Badalona de la flama del Canigó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.