Un grup de ballarins de l'Òpera de París combina virtuosisme i humor en una gala variada a Cap Roig

3e Étage estrena a Catalunya «La valse infernale», de Raul Zeummes

«Som un grup independent i proposem una aproximació diferent a la dansa, ja que integrem els grans clàssics del ballet, amb obres d'autors com ara Petipa o Gsovsky, amb els treballs més moderns, tals com les coreografies de Forsythe», comentava ahir Murez. Un dels trets característics de la proposta és el respecte a la tradició i al mateix temps l'obertura als nous llenguatges artístics, cercant per damunt de tot un punt d'humor i autoirrisió.

El programa inclou el Grand pas classique, de Gsovsky, que serà interpretat per la primera ballarina de l'Òpera de París, Myriam Ould-Braham, al costat d'Emmanuel Thibault; extractes del segon acte d'El llac dels cignes, de Petipa, amb Ludmila Pagliero en el paper d'Odette; dues coreografies de Samuel Murez, me2, del 2006 i amb música de The Misters i interpretada pel mateix Murez i Takeru Coste, i La valse infernale, que el jove ballarí presenta amb el pseudònim de Raul Zeummes. Es tracta d'una estrena mundial que serà interpretada per cinc ballarins (tres nois i dues noies). «La música és de Litz i és molt potent perquè hi apareix el personatge del diable», argumenta el jove coreògraf, el qual assegura que el llenguatge utilitzat en la peça és clàssic.

Pel que fa la segona part, comença amb Excerp from Limb's Theorem, de Forsythe, en què els ballarins fan lluir les seves qualitats més atlètiques, i després serà el torn de Les Bourgois, una coreografia més desenfadada de Ben van Cauwenbergh i amb música de Jacques Brel.

Tancarà la vetllada Quatre en trois parties, del mateix Raul Zeummes, una peça molt «complicada» a nivell tècnic i alhora molt «fresca» i «divertida».

El grup 3e Étage es va crear el 2004 i s'alimenta de les estrelles de l'Òpera de París, que durant l'any treballen en aquest projecte els matins i els diumenges, paral·lelament a l'entrenament per a la temporada del teatre. La troupe està integrada per quinze ballarins de totes les edats, entre els quals hi ha Myriam Ould-Braham, que va néixer a París el 1982 i va ingressar al cos del ballet de París el 1999. El 2006 va ser promoguda com a primera ballarina. Murez, director artístic del grup, també del 1982, és d'origen franco-americà. És membre del cos de ball de l'Òpera des del 2001 i desenvolupa la seva tasca de coreògraf inspirant-se en el cinema i el seu llenguatge narratiu. «M'agrada crear amb els ballarins i adaptar-me a les seves qualitats. Més que dir-los el que han de fer, els deixo molta llibertat i, sempre que es possible, incorporo l'atzar i els errors en els assajos, ja que sovint són molt interessants.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.