La SER es desvincula de Ràdio Terrassa perquè li feia competència amb Kiss FM

La direcció de la cadena indica a l'alcalde de Terrassa que no descarta una altra concessió a la ciutat

La SER és una organització d'emissores pròpies i associades, una associació voluntària que ells mateixos gestionen, però estan vinculats amb un conveni que recull una sèrie d'obligacions que han de complir. Entre aquestes condicions mínimes s'inclou que la ràdio no pot ser competidora de la cadena a la qual pertany en una mateix àrea d'influència.

Al llarg de la seva història, Ràdio Terrassa mai havia incomplert aquestes condicions. La situació canvia després que l'empresari Blas Herrero, propietari de Kiss FM, compra l'emissora als antics propietaris. Després de la compra, transforma Ràdio Club 25 en Kiss FM. «En aquest moment passa a incomplir les condicions de la concessió», van explicar fonts de la SER. Per resoldre aquesta incongruència, van intentar arribar a un acord amb Blas Herrero perquè Ràdio Terrassa passés a ser propietat de la SER. Les negociacions, però, van ser infructuoses. «S'ha estat molt de temps buscant una sortida, i ha estat impossible», van afegir aquestes mateixes fonts. Per això, finalment, el comitè de la cadena, que està integrat per tots els associats de la SER, ha decidit posar fi a l'acord d'associació.

Amb tot, els portaveus de la cadena van assegurar que aquesta manté «la voluntat de seguir fent ràdio a Terrassa i no té cap ganes d'anar-se'n».

Altres fonts van assegurar que els nous propietaris de Ràdio Terrassa haurien aprofitat aquesta falta d'entesa amb la Cadena SER com a excusa per tancar una emissora i acomiadar-ne els treballadors. De fet, l'empresa de Blas Herrero es quedarà la freqüència en la banda AM. Fonts de Kiss FM no van fer cap declaració sobre aquests fets.

Ampliació de capital polèmica

La inauguració de Ràdio Terrassa va ser el dia 2 d'abril de l'any 1933, com a EAJ 25. Era la primera emissora de radiodifusió concedida a Catalunya des de la República. El 1982, va passar de club de ràdio a societat anònima. Aleshores tenia 714 socis, la majoria dels quals eren entitats esportives i socials de la ciutat. L'any 1995, els accionistes van aprovar dur a terme una ampliació de capital de 20 milions de pessetes. El conseller delegat i director general de Ràdio Terrassa, Josep Manel Salillas, va cobrir la majoria de l'ampliació de capital amb persones vinculades a ell d'una manera o altra i una part del consell d'administració va dur el tema als jutjats. Segons va denunciar el diari El 9 Punt, el 10 de gener del 1997 es va signar un acord entre els dos principals grups d'accionistes amb la mediació del llavors regidor de Comunicació, Jaume Canyameres, que estipulava que Prointesa, una societat participada en un 50% per l'Ajuntament, es convertiria en l'accionista majoritari de la societat i posaria pau entre els dos sectors d'accionistes que estaven enfrontats. L'acord no es va arribar mai a dur a terme.

L'Ajuntament, mediador

El regidor de Comunicació, Jordi Ballart, va lamentar la situació trista de Ràdio Terrassa, un mitjà de comunicació històric de la ciutat. Ballart va recordar que durant la riuada de 1962 va tenir un paper clau. El regidor va indicar que s'han posat en contacte amb els propietaris de l'emissora i el director general de SER a Catalunya. «El nostre paper és de mediadors, intensificant aquestes reunions els propers dies per buscar una solució per evitar que es perdi una freqüència a la ciutat», va assenyalar Ballart. Si més no, l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, va estar reunit ahir amb el director general de la SER a Catalunya perquè aquesta es mantingués a la ciutat, tot i que encara han d'estudiar de quina manera això pot ser possible

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.