Política

altafulla

Dimiteix l'alcalde per sorpresa i el futur del govern s'aguanta per un fil

Josep Maria Gené (PSC) va renunciar ahir al càrrec per motius de salut

Els regidors hauran de buscar un altre acord polític en tan sols deu dies

La inestabilitat va tornar ahir a ser la protagonista a l'Ajuntament d'Altafulla. L'alcalde, Josep Maria Gené (PSC), va presentar ahir al matí per sorpresa la dimissió tant del seu càrrec com de la seva acta de regidor, adduint “motius de salut” i problemes “familiars greus”. La decisió va sobtar ahir fins i tot els seus socis de govern (Ideal, PP, CiU, PAU i un regidor no adscrit), que van assegurar desconèixer la voluntat de Gené d'abandonar el consistori. Ara els regidors tenen un termini de deu dies per tal d'escollir un nou alcalde, un tràmit que probablement comportarà uns altres equilibris polítics en un consistori de difícil aritmètica (hi ha vuit grups i un no adscrit tot i que l'Ajuntament tan sols té lloc per a onze regidors).

Tensió interna

El primer tinent d'alcalde i des d'ahir alcalde accidental, Josep Maria Pérez (Ideal), va fer pública la decisió de Gené en el ple ordinari celebrat al vespre, tot i que la nova situació del consistori ja es va analitzar poc abans en una junta de portaveus extraordinària. Els regidors van haver d'aprovar la baixa al consistori de Gené i dissabte que ve, dia 7, està previst que es tornin a reunir per escollir nou alcalde. Pérez va assegurar que el moviment del ja exalcalde havia “sobtat totalment” els membres de l'executiu. “Caldrà veure si ens posem d'acord a trobar un nou candidat; suposo que en els pròxims dies cadascú anirà definint la seva posició”.

Tot i els motius oficials donats per Gené (amb qui ahir aquest diari no va poder posar-se en contacte), fonts pròximes van relacionar la dimissió amb les tensions internes existents al govern i que, segons sembla, ja van provocar que alguna comissió informativa acabés amb l'abandó de l'alcalde sense que s'arribessin a votar els punts. De fet, durant el ple d'ahir l'executiu ja va donar símptomes de divisió a l'hora de votar la moció presentada per un dels seus integrants, del PAU, en què reclamava la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol. La proposta es va rebutjar.

Tercer canvi d'alcaldia del mandat

Amb la dimissió de Gené, Altafulla es troba abocada al seu tercer canvi d'alcalde des de les eleccions del 2007. El primer batlle, Francesc Farré (ABG), va cessar en el càrrec l'abril de 2008 després que prosperés la moció de censura encapçalada per Gené. Si ara cap dels candidats aconsegueix majoria absoluta per governar, Farré repetiria al càrrec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.