Societat

mataró

L'oposició veïnal al centre de menors es manté

La reunió entre l'Ajuntament, els responsables del servei i els veïns aclareix dubtes, però no permet superar el rebuig a obrir un equipament que no es considera adient per al barri del Pla d'en Boet

Les parts implicades en el trasllat del centre de menors Mas Sant Jordi de Mataró al barri del Pla d'en Boet es van reunir dilluns, però no hi va haver cap acord unànime. La trobada, segons els participants, va servir per explicar i aprofundir en el projecte adreçat a infants i joves d'àmbits familiars molt deteriorats i amb risc d'exclusió social, però no va resoldre el rebuig frontal que han manifestat alguns dels veïns, sobretot els que viuen en els edificis del costat de la parròquia Mare de Déu de Montserrat, on està previst situar-hi el servei. L'alcaldessa accidental i responsable de l'atorgament de llicències municipal, Alícia Romero (PSC), va explicar ahir que en la reunió es va acordar crear una comissió de seguiment del projecte amb la participació dels veïns. “Crec que la gent va marxar més tranquil·la de com havia arribat perquè es van donar les explicacions pertinents sobre un projecte educatiu seriós i responsable”, va precisar. Romero va confirmar que el procés per poder obrir el centre és tot just a l'inici i va desmentir que ja s'hagin donat els permisos necessaris per obrir el centre. L'alcaldessa accidental, però, també va afegir que “en qualsevol cas, si el centre compleix la legalitat, la llicència es donarà”.

Per la seva banda, el president de l'Associació de Veïns Pla d'en Boet, Joaquim Navarro, també va valorar positivament els esforços dels responsables del centre “per explicar fil per randa de què es tracta”. “Sobretot després que ens arribés la notícia sense haver-nos consultat prèviament”, va indicar. Per Navarro, la voluntat de treballar conjuntament en la comissió de seguiment és “un pas endavant per a l'entesa” i avança que els contactes amb els veïns començaran al setembre. Tot i això, Navarro admet que hi ha algunes actituds immobilistes “que seran molt difícils de superar, perquè es consideren perjudicats amb l'arribada d'un centre que entenen conflictiu”.

Un espai amb voluntat d'integració

El centre de formació i prevenció Mas Sant Jordi funciona a la ciutat de Mataró des de fa vint anys i acull infants i joves de 4 a 14 anys provinents de famílies desestructurades, però no necessàriament conflictius, i que estan integrats en la societat. De fet, en defensa de l'obertura del centre al barri, els responsables argumenten que aquests nens i adolescents han de trobar el seu espai dins la comunitat que els envolta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.