Salut

Sarrià recupera una font d'aigua termal per a ús públic

L'aigua prové d'un pou de 200 metres de profunditat construït a final dels seixanta per la Torras Hostench per aprofitar-la per a usos industrials

L'aigua destaca pel seu alt contingut ferruginós i sulfurós

Sarrià disposarà els pròxims dies d'una font d'aigües termals. L'aigua, amb un alt contingut ferruginós i sulfurós, prové d'un pou excavat a final dels anys seixanta al pla dels Socs per la Torras Hostench, amb la finalitat d'aprofitar-la per a usos industrials. A causa de l'alta mineralització de l'aigua, la paperera no va poder fer-la servir i va abandonar el pou. Abans de la urbanització del pla dels Socs, que l'empresa utilitzava per triturar els troncs per fabricar la pasta de paper, veïns del poble ja tenien el costum de posar els peus dins l'aigua termal per aprofitar-ne els efectes terapèutics. Amb la desaparició del pla dels Socs, aquest ús es va perdre i l'aigua s'abocava a la riera sense donar-li cap altra utilitat. L'aigua arriba a la superfície, per efecte de la pressió hidràulica, des d'uns 200 metres de profunditat i a una temperatura de 26 graus. Un cop a la superfície s'entollarà en una petita piscina de roca basàltica amb l'ajuda d'una bomba per regular-ne el cabal, que serà constant i renovarà tota l'aigua de la piscina aproximadament cada hora. A la piscina hi haurà uns 40 centímetres d'aigua, que permetran a la gent posar-hi els peus o mullar-se fins a la cintura, aprofitant els escalons que hi ha. El model està inspirat en l'existent en alguns pobles de la Catalunya del Nord, com ara Acs.

El cost de l'adequació de l'espai, l'assumirà la promotora que ha construït els pisos que hi ha just al costat. Aquest nou element de salut i lleure podria rebre el nom de caldàrium. En aquest sentit, l'alcalde de Sarrià, Roger Torrent, afirma: “Aquest nom no ens desagrada perquè recorda el passat romà del municipi, que darrerament estem reivindicant”. La piscina s'inclourà en una anella verda que seguirà el curs de la riera d'en Guilana i la d'en Xuncla. L'anella, d'uns tres quilòmetres de longitud, passarà pel pou de glaç i inclourà la ruta dels molins fariners, fins a tancar el circuit. S'hi instal·laran elements per fer una mica de gimnàstica, i es constituirà així una mena de circuit de salut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.