Administracions

Hotelers gironins i un centre universitari volen gestionar el Panorama

El CEET, que gestiona l'hotel Alimara de Barcelona, vol fer-hi una tasca pedagògica

El projecte, embrionari, pot quallar quan per fi se subhasti

A l'hotel Panorama, l'estrella de l'herència Anlló, no li falten pretendents. I un d'ells és el Centre d'Estudis de Tecnologia en Turisme (CEET), un centre adscrit a la Universitat de Barcelona que ofereix estudis d'hostaleria i turisme que gestiona l'hotel Alimara de Barcelona. Aquest projecte es faria juntament amb empresaris hotelers gironins. “L'objectiu és fer un hotel amb vinculacions pedagògiques importants, però seguint un model diferent a una institució universitària”, explicava Maria Abellanet, directora general del CETT, que ha tingut diversos contactes amb l'Ajuntament des de fa mesos. La directora del centre explica que aquesta col·laboració amb l'Ajuntament està en un procés “molt embrionari”, en part, per culpa de l'escull en què es troba l'herència.

Recursos de la ciutat

El projecte va néixer amb la voluntat d'aprofitar l'interès que hi ha a la zona per formar-se, i es vol buscar maneres de fer compatible treballar i estudiar, i beques per fer-ho. “També ha de ser rendible”, diu Abellanet. La directora del centre també explicava que l'hotel tindrà part de “responsabilitat social amb la zona”, és a dir, anirà vinculat al patrimoni i recursos de Sant Feliu, com per exemple, el Thyssen, i va deixar ben clar: “No som especuladors; o el projecte encaixa o ha de ser per a un altre”.Per Abellanet, Sant Feliu té un potencial molt interessant, i també recursos naturals.

LA XIFRA

4.159
m² són els que fa l'hotel Panorama
en l'actualitat, però es preveu fer un canvi en el pla general perquè en faci cap a 5.000.

LA FRASE

Hi havia hagut altres ofertes, però no incloïen un projecte educatiu per a joves i directius
Carles Motas
alcalde (TSF)

Uns hotels que arriben a unes 350 places

El total de places hoteleres que es calcula que es guanyaran amb el funcionament del Panorama, Les Noies i el Rex I són 350. El Panorama, a més, amb la modificació que es vol fer del pla general, guanyarà sostre edificable, fins a 5.000m². Els tres hotels sumen en total uns 9.000 m² de superfície.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.