Infraestructures

Tordera critica que no hi hagi diners per a l'N-II

L'alcalde diu que és incomprensible que no es faci aquest tram nou de carretera

Quan semblava que l'adjudicació del projecte i l'inici de les obres de la nova N-II entre els municipis de Tordera i Maçanet era imminent, els ajuntaments afectats s'han trobat que l'actuació està ara en una situació d'incertesa. “No fer aquest nou tram de carretera és incomprensible”, lamentava ahir l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU). El batlle recorda que actualment l'autopista del Maresme, que fa només uns mesos va inaugurar un tram que arriba fins a Blanes, enllaça amb una carretera comarcal, la GI-600, que ja està prou col·lapsada de cotxes i que no pot assumir més trànsit del que té.

Garcia lamenta que amb la situació que es planteja es vulgui fer pagar un peatge als conductors que fan ús de la C-32 només per arribar a Tordera, perquè alerta que si el Ministeri de Foment retalla aquest tram desdoblat de l'antiga N-II la Generalitat no podrà construir el nou ramal de la C-32 cap a Lloret de Mar tal com estava projectat, que, segons va anunciar el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, s'havia d'executar “d'aquí a uns mesos”.

Malgrat això, Joan Carles Garcia no es dóna per vençut i assenyala que pensa tornar a Madrid per engegar de nou les converses amb l'Estat, com anys enrere, i intentar desencallar un projecte que fa massa temps que es fa esperar. A més, considera que la Generalitat també hi hauria d'anar per intentar convèncer el ministeri que sense aquest tram, que afecta de ple Tordera, no es podrà fer l'autopista fins a Lloret amb l'objectiu de facilitar l'accés cap a la Costa Brava i desfer el col·lapse de vehicles que es produeix quan aquests deixen l'autopista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.