Societat

Els veïns temen que el centre sigui un focus de conflictes

El PP de Mataró els dóna suport i vol que l'Ajuntament els compensi amb més vigilància policial

El rebuig veïnal al centre residencial, que va esclatar a final del mes de juliol, s'emmiralla en els conflictes que ha generat un altre espai que atén menors desemparats i que es va posar en marxa fa poc temps a l'altre extrem de Mataró, al barri de l'Havana. Segons expliquen, aquell centre ha representat “un focus permanent de molèsties, incivisme, petits delictes i reiterats actes de vandalisme”. “Són aquestes experiències les que provoquen malestar, observem que les institucions o tutors dels menors articulen bons discursos, però no donen solució a les problemàtiques”, hi afegeixen.

Els veïns, que han penjat pancartes als balcons, posen en dubte, a més, el model d'atenció d'aquests infants i adolescents que porten a terme associacions o entitats privades i la institucionalització excessiva dels menors. “El resultat és baixa autoestima, depressió crònica, problemes greus de socialització, a més de dur l'etiqueta de viure en un centre com a factor d'estigma social”, asseguren.

Qui s'ha posicionat al costat dels veïns i qui admet que “no veu de bon ull” la instal·lació del centre de menors al Pla d'en Boet és el PP. Els populars creuen que el govern municipal de Mataró no ha sabut estar a l'altura i ha gestionat l'afer de manera “poc clara i utilitzant la seva política de fets consumats”. Per això, la formació defensarà avui durant el ple de l'Ajuntament que, en cas que el trasllat de l'equipament sigui inevitable, s'hauria de compensar els veïns per minimitzar el malestar amb càmeres de vigilància, el compromís ineludible d'actuació immediata de les forces de seguretat davant de qualsevol problema i la possible contractació de vigilants privats, a càrrec de la Generalitat, si fos necessari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.