Cultura

La música en català triomfa a MySpace

Els grups barcelonins Mishima, Els Amics de les Arts i Manel entre els cinc més escoltats de la setmana a tot l'Estat

Aquesta setmana tres dels cinc grups més escoltats a MySpace de l'Estat espanyol canten en català. Es tracta de Mishima, Els Amics de les Arts i Manel, tots ells de Barcelona.

La llista dels top ten l'encapçala Mishima, que és l'artista més buscat en aquest portal. A més, sis cançons del grup de David Carabén estan entre les deu més escoltades de la web a nivell estatal. Mishima que des de l'any 1999 delecta els seus fans amb temes pop arrasa amb el nou disc Ordre i Aventura, que ha estrenat aquest dilluns. 

En segon lloc de la llista de MySpace, Els Amics de les Arts, que tot just fa cinc anys que existeix i es caracteritza per cançons folk-pop amb melodies senzilles i per lletres iròniques i amb aguts jocs de paraules. En tercer lloc, el grup de Múrcia Klaus&Kinski i, en quart lloc, Manel, que es va donar a conèixer l'any 2007 però no va ser fins fa dos anys que va sortir a la venta el seu primer disc, Els millors professors europeus.

A aquests quatre grups, que encapçalen la llista dels 10 més escoltats de MySpace, els segueixen Supersubmarina, Kary Ganet, La Bien querida, Love of Lesbian i Delafé y Las Flores Azules i Nnosesivoy.

MySpace (MySpace.com) és un portal d'interacció social constituït per perfils personals d'usuaris que inclouen xarxes d'amics, blogs, fotografies i música entre altres. L'any 2007 ja comptava amb 200.623.371 usuaris a nivell mundial, tot i que la seva velocitat de creixement des d'aquella data és de 230.000 usuaris cada dia.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.