Política

Jordi Pujol: "Estem exclosos del projecte global espanyol"

L'expresident de la Generalitat entèn que hi hagi "més gent que abans que vulgui la indepedència" de Catalunya

"Estem exclosos del projecte global espanyol". És el que pensa l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, que insisteix en què el país "viu un mal moment".

De fet, Pujol considera que en aquests moments no és possible l'encaix de Catalunya en l'Estat espanyol. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, l'expresident ha explicat que en els últims cinquanta anys "Catalunya ha fet una aposta molt clara per tenir el seu reconeixement dins de l'Estat i contribuir al desenvolupament d'una nova Espanya democràtica i moderna", però ara, després dels esdeveniments desencadenats des de l'aprovació i votació de l'Estatut de Catalunya, "es veu que això no pot ser".

I és encara més contundent a l'hora de parlar del Tribunal Constitucional que ha d'emetre una sentència sobre el text català: "Les institucions democràtiques s'han de respectar, però la primera que s'ha de respectar és ella mateixa. El TC està donant un espectacle penós. Si ella mateixa no es respecta, els ciutadans no tenen per què sentir respecte. Una altra cosa és que ho acatem, però respectar-ho? No".

Per tot això, Pujol entén que avui hi hagi a Catalunya "més gent que abans que vulgui la independència. I estan en tot el seu dret".

Al seu entendre, ara el que cal és que Catalunya "s'enforteixi de cara endins i fer les coses ben fetes, per què una part de les coses que no han sortit bé ha estat per culpa nostra".
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.