Economia

Maria Pérez, primera persona que ha votat a Sant Jaume de Frontanyà: "Podem ser independents, podem errar-la, per què no, però ja rectificarem"

La Ivet i l'Anna, de 24 i 25 anys, les dues veïnes més joves del poble amb menys habitants de Catalunya, han obert l'urna, situada a l'Ajuntament

Puntualment, a les nou del matí, la Ivet i l'Anna, de 24 i 25 anys, les dues veïnes més joves del poble amb menys habitants de Catalunya, han obert l'urna, situada a l'Ajuntament, per començar la consulta. A sobre de la taula, un cens de 24 persones distribuïdes per cases, i no per la direcció, en un municipi que té dos carrers i la plaça de la vila.

Després d'uns primers minuts d'espera, la primera veïna a exercir el seu dret a vot ha estat Maria Pérez Vinyals, propietària de la fonda de Sant Jaume de Frontanyà. De fet, algú l'ha anat a buscar perquè fos la primera a votar. "Jo ara tenia una mica de feina", ha explicat, tot i que ha afegit que "abans de les dotze segur que hagués vingut". En tot cas, ha admès que "feina feta no fa destorb".

El seu vot ha generat força expectació, ja que, de fet, ha estat el primer de l'onada de consultes a 167 municipis que es faran aquest cap de setmana. Pérez ha revelat que ha votat a favor de la independència i considera que tindria "avantatges". "Hem de ser positius, pensar que podem ser independents, ens podem autogovernar i podem errar-la, per què no, però ja rectificarem", ha assegurat. A més, ha animat als 700.000 catalans que poden participar a aquestes consultes que hi votin.

El segon veí que ha exercit el seu dret a vot, Joan Moncusí, ho ha fet poc abans de les deu del matí i ha animat a votar en aquesta "oportunitat excepcional de demostrar a l'estat espanyol que volem el que ens toca". Moncusí creu que les consultes són "un començament per tenir un país lliure i sobirà", tot i que ha lamentat que "no s'han afegit a la moguda gaires partits".

Des de primera hora del matí s'han pogut veure alguns curiosos que s'han apropat al municipi per veure com es desenvolupa la jornada. Entre ells, una dotzena de veïns de la coordinadora que va impulsar la consulta del 13 de setembre a Arenys de Munt (Maresme), el primer municipi que va fer una iniciativa d'aquestes característiques. També s'ha pogut veure des de primera hora els responsables de la coordinadora de les plataformes, amb Uriel Bertran al capdavant. i nombrosos periodistes. Per un dia, la població s'ha triplicat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.