Política

política

El trasllat del centre de menors escalfa el ple de Mataró

retrets

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el cap del grup municipal del PP, Paulí Mojedano, protagonitzen una esbroncada monumental

Els populars es van quedar sols defensant el rebuig al canvi de lloc de l'equipament assistencial

El suport del cap del grup municipal del PP, Paulí Mojedano, als veïns contraris al trasllat del centre de menors Mas Sant Jordi al barri de Pla d'en Boet li ha passat factura. El popular va protagonitzar juntament amb l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), l'enfrontament més agre del mandat. Mojedano, que va afirmar que l'emplaçament nou del servei no era el més adient, va criticar el govern municipal per la falta d'informació que havia donat als veïns i va responsabilitzar-lo de l'alarma social que havia generat el canvi de lloc de l'equipament.

Primer la regidora de Benestar Social, Carmen Esteban (PSC), i després el mateix alcalde van carregar durament contra el popular. Esteban va demanar-li “seny” i va recordar-li que en lloc de fer mal a l'Ajuntament de Mataró estava perjudicant la tasca de les entitats de l'anomenat tercer sector. El president de Càritas Interparroquial de Mataró, Antoni Vilà, que també va intervenir en el ple, va defensar la feina que fa el Centre de Formació i Prevenció, els gestors del Mas Sant Jordi, per intentar integrar els joves amb risc d'exclusió social i evitar situacions com ara l'aïllament, la marginació o l'estigma social. Baron va voler anar més enllà i, a banda de explicar que l'espai fa més de 30 anys que funciona a la ciutat sense que mai hi hagi hagut cap problema, va lamentar que Mojedano, “per un grapat de vots”, no hagués explicat als veïns que el centre no era cap reformatori i que només té cura de nens desemparats.

Indigne i miserable

Però el cop definitiu va arribar quan l'alcalde va destacar que, en aquest cas, Mojedano havia anat per lliure i que no comptava amb el suport de la resta de membres del seu partit. “És la darrera vegada que aguanto segons quins comentaris”, va respondre irat el popular, que va qualificar el discurs de Baron “d'indigne” i de “miserable”. “És trist i lamentable que intenti amagar les seves deficiències en la gestió política de la ciutat intentant gratar en qüestions internes de partit”, va afegir-hi el cap del grup del PP. Baron va tancar el debat assegurant que amb l'actitud de Mojedano l'únic que s'estava aconseguint era “estigmatitzar” uns nens i un servei. “A vostè que li agrada donar lliçons d'ètica, li recomano que revisi el seus apunts”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.