Esports

El català Jaume Alguersuari es convertirà en el debutant més jove del Mundial

Mark Webber aconsegueix a Nurburgring la primera 'pole' de la seva carrera

Un català irromp a la Fórmula 1. Jaume Alguersuari es convertirà en pilot oficial de Toro Rosso en substitució de Sebastian Burdais. El barceloní, de només 19 anys, debutarà d’aquí a quinze dies al Gran Premi d’Hongria a causa de la mala temporada del francès i es convertirà en el debutant més jove de la història del Mundial. Superarà el neozelandès Mike Thackwell, que va tenir un pas efímer per la F-1 al 1980.

L’entrada d’Alguersuari, encara no oficial però sí oficiosa, era la notícia del dia ahir al paddock del circuit de Nurburgring. El pilot va evitar confirmar el seu salt a la graella, però va valorar la possibilitat. “No tinc ni els quilòmetres ni l’experiència, em queda molt per fer, però em sento preparat de cor per debutar quan sigui. El que se’m digui ho faig, i si haig de córrer a Hongria, ho faré. Crec que estic destinat per conduir un fórmula 1”, va afirmar.

La trajectòria d’Alguersuari a la F-1 es remunta a fa un any, quan va provar l’RB4 de l’escuderia Red Bull Racing. Ja aleshores va ser el provador més jove de la història, superant Fernando Alonso. El 2008 també es va proclamar guanyador de la Fórmula 3 britànica –un planter per a la F-1–, amb rècord d’edat jove inclòs. Per exemple, el recordat Ayrton Senna va guanyar-la amb 23 anys. Anteriorment, com tants altres pilots, Alguersuari havia començat ben petit a competir en els karts i després va passar per la Copa Internacional de Campions i la
Copa del Món Àsia.

Alguersuari havia firmat un contracte per participar en les World Series by Renault. Al principi del 2009 va ser confirmat com a pilot dins l’estructura de Red Bull i Toro Rosso i fa pocs dies, l’1 de juliol, com a pilot oficial reserva. No ha passat ni un mes i Alguersuari tindrà la seva oportunitat a la màxima competició. Serà el dia 26 al circuit d’Hungaroring.

Mentrestant, ahir, als entrenaments oficials del GP d’Alemanya, Mark Webber aconseguia la primera pole de la seva vida. Era l’altra notícia per a Red Bull-Renault. L’australià estarà acompanyat a la primera fila de la graella per Rubens Barrichello (Brawn GP-Mercedes), i des de la segona línia sortiran el líder del Mundial Jenson Button (Brawn GP-Mercedes) i l’alemany Sebastian Vettel (Red Bull-Renault).

Cinquè, i confirmant els bons registres dels entrenaments lliures, hi haurà l’actual campió Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), mentre que un altre pilot amb passat gloriós, Fernando Alonso, continua el seu desert particular i s’haurà de conformar amb el dotzè lloc a causa d’una trompada –amb la pista mullada– que el va deixar fora dels deu primers.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.