Antoni Mediñà, més que un president

Ahir, dia 15 d'abril del 2009, vam perdre. No ens referim a una partida, ni tampoc a una categoria, ni a un jugador. Vam perdre més, molt més. Els socis i amics del Club d'Escacs Gerunda ahir vam perdre el nostre rei, el nostre president, el nostre amic, el Sr. Antoni Medinyà. El Sr. Medinyà ha sigut el president del Club d'Escacs Gerunda des que es va fundar i sempre ha fet molt per nosaltres i per la seva afició, els escacs. Ho constata el fet que rebés el 2008 la Insígnia d'Argent de la Federació Catalana d'Escacs en reconeixement de la seva trajectòria al servei dels escacs. Tot l'afecte que li tenim, però, no es deu només a la seva labor amb els escacs, sinó a ell com a persona, tal com reflecteixen les següents anècdotes, que volem compartir amb vosaltres. En un campionat de veterans, un jugador va comentar a l'àrbitre: «T'has fixat com fa els moviments en Medinyà? Amb l'elegància i la noblesa de com és ell. De fet, si et fixes com juga la gent t'adones de com és realment.» En el mateix campionat, una partida el va enfrontar a Francisco Cabello. Després d'una partida molt disputada, el Sr. Antoni es trobava en una posició perduda, però el poc temps del seu rival li donava totes les cartes per puntuar. Quan el Sr. Antoni es va adonar d'aquest fet, la seva reacció va ser aturar el rellotge i expressar que no sabia com aturar les peces del rival, mentre que l'altre reconeixia que hauria perdut per temps; la resposta contundent del Sr. Antoni va ser: «Vostè m'ha guanyat i es mereix el punt, el temps és secundari.» Aquestes petites anècdotes mostren per què sempre hem estat orgullosos de tenir el Sr. Antoni com a president i imatge del nostre club. Sincerament, avui ens sembla impossible pensar en el Gerunda sense ell. Sabem, però, que durant molts anys, en totes les activitats que organitzem i en totes les competicions en què participem, hi seguirem veient el Sr. Antoni amb tot el que ens va ensenyar com a persona.

Sempre et durem al cor, amb el teu somriure i la teva manera de fer, i per a molts de nosaltres sempre seràs la imatge en persona del nostre club.

(*) Albert Trias, vocal de la junta directiva del Club d'Escacs Gerunda, recorda Antoni Mediñà, que va morir ahir a l'edat de 75 anys

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.