Política

Llum verda a la supressió de les corrides de toros a Catalunya

El Parlament derrota les esmenes a la ILP antitaurina i comença a tramitar la llei. La majoria de diputats del PSC han votat a favor de les curses de braus

Llum verda a la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. El ple del Parlament ha acordat aquest matí, en una sessió històrica, tramitar una llei abolicionista, en derrotar les esmenes a la totalitat que havien presentat el PSC, el PP i Ciutadans.

El vot de 67 diputats ha derrotat les esmenes, mentre que 59 parlamentaris hi han donat suport i 5 més s'han abstingut. En decaure les esmenes, la iniciativa legislativa popular (ILP) presentada pels antitaurins ha tirat endavant, cosa que ha aixecat una gran expectació dels nombrosos periodistes estrangers que hi ha avui al Parlament.

Tant PSC com CiU havien decretat llibertat de vot en aquest debat, i la votació ha estat secreta. Al final s'ha fet evident que 34 diputats d'aquests dos grups s'han decantat per derrotar les esmenes a la totalitat, si bé la majoria de parlamentaris socialistes s'han mantingut a favor dels toros.

La intervenció més contundent a favor de les curses de braus l'ha feta el diputat socialista David Pérez, en defensar l'esmena a la totalitat del PSC. "Alguns es pensen que per prohibir els toros serem menys Espanya. S'equivoquen", ha afirmat. I s'ha queixat que pel fet que li agradin els toros li diguin "ets espanyol". Ho ha comparat amb el fet que li agradin cantants en castellà o d'estil flamenc.

Joan Puigcercós (ERC) i Francesc Pané (ICV) han defensat obertament la ILP antitaurina, que ha estat presentada per un dels promotors, Anna Murlà.

El convergent Josep Rull ha argumentat la llibertat de vot que tenia el seu grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.