Salut

badalona

El CAP del Progrés s'estrena amb catorze anys de retard

satisfacció Els veïns respiren alleujats per la inauguració del centre, llargament esperada redistribució Amb aquest nou equipament, el CAP La Riera queda lliure i s'hi ubicarà un servei de salut sexual i reproductiva

L'espai, que s'ha construït en tres anys, atendrà 20.000 persones

Tothom. Veïns, representants d'entitats i autoritats polítiques –entre els quals l'alcalde de Badalona, Jordi Serra (PSC), i la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli (PSC)– van coincidir ahir en el mateix: en la satisfacció i l'alleujament perquè, finalment, els barris del Progrés i del Raval de Badalona ja compten amb el seu propi ambulatori. Un centre d'atenció primària (CAP) que, amb el pas del temps, havia esdevingut una eterna reivindicació de la ciutat i que el proper dilluns dia 27 –quan el centre entri en funcionament– finalitzarà. Ho farà, però, gairebé quinze anys després del previst, un temps en el qual s'han hagut de superar les dificultats adduïdes per l'Ajuntament perquè l'Estat cedís el solar on s'ha edificat i un temps d'obres proper als tres anys. “Vam començar a exigir l'ambulatori en començar els anys noranta i ara estem molt contents”, apuntava ahir la presidenta de l'AV del Progrés, Margarita Montaner, abans de recordar la figura de l'anterior president, Antoni Magret, que va morir fa uns mesos i que “no ha pogut veure l'estrena d'allò per què tant va lluitar”. Per la seva banda, i parlant “d'un nou gran dia per a Badalona”, el batlle Serra va fer referència als anys que “fa que s'esperava” una instal·lació que, ara, “és de primera divisió” i que ha fet de “motor” per a la transformació que està experimentant el barri. Una opinió coincident amb la de la consellera Geli, que creu que el nou ambulatori és una peça “clau” en el model sanitari “d'èxit” de la ciutat.

La Riera s'aprofitarà

El nou CAP Progrés-Raval, que ha costat 3,3 milions d'euros i que serà gestionat per l'empresa Badalona Serveis Assistencials (BSA), donarà servei a 19.253 persones, famílies que fins ara s'havien de desplaçar fins a l'ambulatori situat a la Riera Matamoros, a l'altra banda del centre de la ciutat. Amb tot, aquest equipament –que fins que no es va estrenar fa dos anys el CAP Martí i Julià també atenia bona part dels ciutadans del centre– no quedarà en desús. I és que allà es traslladarà en els propers mesos l'espai d'atenció a la salut sexual i reproductiva situat fins ara al carrer Torrebadal i que gestiona l'Institut Català de la Salut. Aquest moviment, però, no és l'únic, ja que s'acompanyarà, abans no acabi l'any, de l'arribada a aquests espais del carrer Torrebadal del centre de salut mental d'adults Badalona 1, situat al carrer Francesc Layret.

Més enllà d'aquesta redistribució, el director del sector sanitari Barcelonès Nord del Servei Català de la Salut, Vicenç Perelló, no va precisar quines seran les properes accions d'ampliació o millora dels serveis de salut a la ciutat. “Ara treballem amb l'Ajuntament per saber les prioritats que tenim”, va limitar-se a dir Perelló.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.