Més esport

Barcelona, seu del mundial de natació del 2013

La capital catalana, que ja va acollir el campionat l'any 2003, ha estat la ciutat escollida després de la renúncia de Dubai

Barcelona organitzarà el mundial de natació de l'any 2013. Els membres de la Federació Internacional de Natació (FINA), reunits a Punta de l'Est (Uruguai), han escollit per unanimitat la capital catalana com a seu del campionat, que repetirà esdeveniment després de l'èxit de l'edició del 2003.

Barcelona, Hamburg, Moscou, Sydney i Seül eren les ciutats candidates per substituir Dubai, que el mes de maig passat va fer marxa enrere al·legant problemes econòmics, segons han revelat dirigents de la FINA. El fet que Barcelona fos l'única ciutat que ja havia estat seu no ha estat un obstacle sinó un punt a favor.

La proximitat de la cita ha jugat en aquesta ocasió a favor d'una Barcelona que té les infraestructures necessàries per albergar un mundial que la FINA espera que sigui un gran èxit.

A falta de confirmació oficial, les seus de les proves tornaran a ser les mateixes que el 2003. El polifacètic Palau Sant Jordi tornarà a ser la seu principal, amb la piscina olímpica interior que llavors va causar furor. La piscina municipal de Montjuïc seria l'escenari dels salts, el recinte de les piscines Picornell acolliria la natació sincronitzada, la piscina del CN Barcelona faria el mateix amb el waterpolo i les aigües del port de Barcelona albergarien les proves en aigües obertes.

La delegació barcelonina ha estat presidida pel president de la Reial Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, i pel delegat d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober.

L'elecció s'havia de produir aquest diumenge, però problemes amb els vols en les delegacions dels candidats han fet que la decisió final s'ajornés fins a aquest migdia.

El president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, ha assegurat que l'organització del Mundial de Natació suposa “un honor”, així com una manera de “formar part de nou de la història de la natació mundial”.

“Des d'ara mateix, la Federació Catalana de Natació es posarà a treballar per poder oferir tota la col·laboració en l'organització i l'èxit d'aquest esdeveniment”, ha dit Bertran.

La de Barcelona serà la quinzena edició d'uns campionats que es disputen cada dos anys i que prendran el relleu de Xangai, a la Xina, la seu del pròxim campionat l'any vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.