Salut

badalona

Curiosos i cues de dilluns en l'inici del CAP Progrés

L'atenció a les consultes es va oferir amb normalitat en el primer dia del centre

Era dilluns –un dels dies, per costum, de més afluència als centres sanitaris– i era un dels dies més esperats en més de deu anys. Una combinació perfecta per tal que durant tot el matí d'ahir els mostradors d'atenció al públic de l'ambulatori Progrés-Raval de Badalona visquessin un degoteig constant de pacients per demanar hora i, també, de molts curiosos per veure com eren les instal·lacions d'aquest centre d'atenció primària (CAP) que ahir va obrir les seves portes després de molts anys de retard. La coordinadora d'infermeria d'aquest nou centre gestionat per Badalona Serveis Assistencials, Isabel Salvador, explicava els motius pels quals ahir va haver-hi “més gent del que és normal” en aquest nou ambulatori de Badalona. “Ha vingut gent per a tot: per ser visitada, per demanar dia i hora, per informar-se o, simplement, per la curiositat de veure si la instal·lació és bonica i confortable”, deia abans de recordar als curiosos que, a tal efecte, dissabte vinent hi ha programada una jornada de portes obertes. Uns dubtes que, a priori, no tenen cap sentit, ja que els pacients del CAP –que fins ara es visitaven al CAP situat a la Riera Matamoros– seran atesos “pel mateix metge, infermer o treballador social” que els atenien fins ara. “Els mateixos serveis i la mateixa manera de fer, però en una instal·lació més àmplia i acollidora”, resumia Salvador. I també, més propera als domicilis de molts dels pacients, com ara la Rafaela, que viu a prop de la plaça Badalona i que fins ahir havia de travessar “mitja ciutat” per ser visitada al CAP la Riera. Aquesta proximitat geogràfica i la lluminositat de l'espai van ser el més destacat pels primers pacients.

Es calcula que per les dotze consultes de medicina general i per la resta de serveis del nou ambulatori hi passaran més de 400 usuaris al dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.