Política

MONTBLANC

El consistori, “moralment exclòs de la Constitució”

Montblanc esdevé la primera capital de comarca que aprova la declaració

L'Ajuntament de Montblanc se suma a la iniciativa de la setantena de consistoris catalans que fins ara s'han declarat “moralment exclosos de la Constitució” i és, a més, la primera capital de comarca (Conca de Barberà) que aprova aquesta moció de suport. Així, el 30 de setembre, el ple va aprovar la moció amb onze vots a favor i una abstenció. La decisió s'ha pres perquè el Tribunal Constitucional no va respectar la voluntat del poble català. El text recull els arguments de “la diferència de tracte del TC entre els diferents estatuts d'autonomia” i del fet que “és un òrgan caducat, provisional i bloquejat a la seva renovació”. La declaració respon a un gest conscient “d'afirmació nacional i democràtica en resposta a una sentència humiliant”. A més, el consistori rebutja en la moció la sentència dictada pel TC sobre l'Estatut i defensa les resolucions que es prenguin de manera unitària al Parlament sobre l'Estatut. També es defensarà la posició del poble català “davant de qualsevol instància, tenint present que la política municipal és un element essencial de la construcció nacional i que aquesta només es pot basar en la lliure determinació del poble que la configura”.

D'altra banda, el ple de Montblanc va aprovar el reglament d'ús de la biblioteca comarcal i la modificació de les comissions informatives, amb la incorporació del regidor de la FIC Jordi Mateu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.