cultura

La contra

Canyadó fa equilibris

El centre de cultura tradicional Can Canyadó celebra aquest cap de setmana el Malabad 2010, una trobada de malabaristes i artistes del circ

Els membres de l'Associació de Malabaristes de Badalona (AMB) s'afanyaven ahir per enllestir els escenaris per on aquest cap de setmana passaran artistes del circ i dels malabars d'arreu del món. “Hi ha 28 inscrits de fora de l'estat: francesos, italians, finlandesos...!”, assegurava amb un punt d'orgull Víctor Rojo, membre de l'associació. Samarretes per difondre el projecte, compra de tiquets, cadires amunt i avall, tràfec d'artistes i il·lusió. Molta il·lusió. Ahir tot eren preparatius. “Aquesta és la tercera trobada de malabaristes que organitzem i tenim bones vibracions”, afirmava Rojo. Segons va explicar, l'any passat la iniciativa va aplegar unes 400 persones que van poder participar en tallers de circ i malabars que es van organitzar. I és que, més enllà del típic festival “amb exhibicions”, el Malabad vol engrescar la gent i fer-la partícip de les activitats. No en va s'han organitzat molts tallers per a grans i petits relacionats amb l'equilibrisme (avui i demà durant el matí i la tarda s'han programat tallers de creació de malabars, d'iniciació i de nivell avançat). L'objectiu, tal com va assenyalar Rojo, és “donar a conèixer aquestes disciplines artístiques”, potser no tan conegudes o seguides com d'altres. Per gaudir mirant els malabaristes, hi ha la Gala de Circ, que tindrà lloc aquest vespre i en la qual intervindran 8 artistes i un convidat especial que els organitzadors no han volgut revelar qui era. Serà a les 19.30 h al poliesportiu del barri.

El Malabad 2010 és la consolidació d'un projecte artístic que l'entitat ha volgut organitzar per difondre el món dels malabars. Al llarg de l'any, l'associació realitza tallers gratuïts oberts a tota la ciutadania. Un dels reptes? “Aconseguir que vingui més gent de Badalona. La majoria de les persones que participen en aquests tallers són de fora”, va explicar Rojo. Per això espera que el Malabad 2010 sigui l'impuls definitiu per fer de Badalona la ciutat dels equilibris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.