cultura

Oliva inaugura l'exposició del pintor saforenc Enrique Bofí

El divendres 29 d'octubre, va tenir lloc la inauguració a Oliva de l'exposició dels darrers treballs del pintor saforenc, nascut a Xeraco, Enrique Bofí Planes.

L'exposició consta d'una sèrie de pintures i gravats de l'artista que podràn visitar-se a l'espai de la Cripta de l'Església de Santa Maria del 29 d'octubre i fins el 28 de novembre.

Bofí es un artista reconegut tant en el panorama valencià com estatal. Domina a la perfecció totes les tècniques artístiques, però és en la pintura on millor ha sabut definir l'enorme capacitat expressiva que posseeix la seua densa i persuasiva poètica amb figures humanes, abstraccions, retrats, paisatges, interiors, bodegons... A més, retrata com pocs, atrapa i congela en el temps. I quan Bofí grava, es converteix en un dels notaris plàstics més rigorosos i exactes dels seu temps.

Enrique Bofí

M.S.

Realitza els seus estudis en Belles Arts a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Carles de València i des de 1982 exerceix la seua tasca com a docent a l'Institut Ausiàs March de Gandia. La seua relació amb Oliva s'inicia l'any 2001 quan, seguint la pauta del gravat històric, inicia els treballs de l'obra titulada Oliva 1850 que exhibeix en una exposició individual de gravat a la Sala d'Exposicions del Museu Arqueològic d'Oliva. Durant els anys 2008-2009 realitza una carpeta composta per sis gravats amb motius costumistes d'Oliva. Diverses obres seues figuren en publicacions especialitzades, en portades de llibres i revistes. La seua obra es troba en nombroses col·leccions i, entre elles a Calcografia Nacional, Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, Museu Nacional de Ceràmica i d'Arts Santuàries González Martí a València i en ajuntaments i col·leccions privades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.