cultura

Mor Càstor Pérez

El músic i estudiós del món de les havaneres va morir ahir després de tenir un infart, pocs dies abans d'enregistrar un nou treball

El món musical i més especialment el de les havaneres està de dol. Càstor Pérez (Coll de Nargó, 1955) va morir ahir a l'edat de 54 anys arran d'un atac de cor. Molt conegut en l'àmbit local, però pel que fa a l'havanera a escala mundial, Càstor Pérez va aprendre a tocar la guitarra de molt jove i des que als 15 anys es va establir a Palafrugell ja es va vincular en l'ambient musical de taverna.

La seva prolífica carrera artística en aquest món destaca des que l'any 1972 va formar part dels fundadors i pioners de la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell, a través del grup Port Bo, històric, i del qual posteriorment va ser director artístic, des del 1976 fins al 1993. Càstor, que també ha fet molts treballs de recerca amb les havaneres com a motiu d'estudi, l'any 1995 va formar, amb Fonsu Carreras, el grup Duet. Més tard, l'any 2003, juntament amb Pere Molina, Xavier Jonama i Lluís Bofill van formar el grup L'Empordanet, que ha esdevingut una de les formacions de cançons marineres tradicionals de més prestigi. Paral·lelament a L'Empordanet, Pérez es va fer càrrec de la direcció musical del projecte Cubacant, de Neus Martínez, dedicat a la recuperació de l'havanera antiga. A la formació inicial –Càstor Pérez (guitarra), Neus Martínez (veu) i Enric Canada (percussió)– s'hi va afegir Xiqui Ramon (segona veu), i tots junts tenien previst aquest proper 20 de novembre enregistrar el seu nou treball discogràfic amb molt material de Josep Bastons i Antoni Mas. Càstor Pérez era germà de Fèlix Pérez, fundador i director de la Coral Mestre Sirés, i pare de la cantant Sílvia Pérez Cruz i de l'escultora Glòria Pérez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.