cultura

La Generalitat retira les ajudes al festival de cinema en valencià Inquiet

L'únic certamen d'aquestes característiques de tot l'àmbit lingüístic, no rebrà els 12.000 euros que fins a aquesta edició, la sisena, aportava la direcció general de Promoció del Valencià

Un total de 150 obres competiran en les sis seccions oficials

L'actor alcoià Juli Mira rebrà el premi Mostra

Una part important del pressupost del Festival Internacional de Cinema en Valencià Inquiet, xifrat en 60.000 euros pels seus promotors, ha desaparegut en la sisena edició que s'obri oficialment demà, 17 de novembre. Són els 12.000 euros que fins enguany aportava la direcció general de Promoció i Ús del Valencià de la conselleria d'Educació i que ha decidit suprimir “per raons econòmiques”, explica el regidor de Cultura de Picassent, Artur Hernández. “Han retallat un 20 per cent dels seus comptes, un cinc per cent del qual es destinava a l'Inquiet”, afirma Hernández, que no entén com es pot retirar aquesta ajuda a l'únic certamen que contribueix a promoure i consolidar el sector audiovisual en valencià de tot l'àmbit lingüístic.

Això no obstant, el festival no té problemes econòmics, afirma Hernández, cosa que els ha permés anar ampliant les seccions oficials, sis, i millorar la projecció interna i externa, fins al punt de convertir-se en un referent, i convertir Picassent (l'Horta) —seu de l'Inquiet— en capital de la cultura cinematogràfica en valencià. Prova de tot això, són les xifres del certamen, que ha aconseguit duplicar el nombre d'obres presentades, ja que ha passat de les 70 de 2004 a les 150 de la present edició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.