Infraestructures

infraestructures

Clam al Maresme contra l'ampliació de l'autopista

Unes 1.500 persones es manifesten a Mataró per l'N-II i els carrers del centre per exigir la paralització d'un projecte que “trinxarà la comarca”

La protesta la van completar 60 tractors

Rebuig frontal de la comarca del Maresme al projecte d'ampliació de l'autopista C-32, coneguda com a ronda del Maresme. I és que unes 1.500 persones (2.000 segons l'organització) es van manifestar ahir a Mataró per exigir a la Generalitat l'aturada del projecte, que preveu la construcció de laterals a l'autopista del Maresme des de Montgat fins a Mataró. En la protesta, convocada per la Coordinadora Preservem el Maresme i a la qual es van adherir unes 65 entitats del territori, hi van ser presents una seixantena de tractors en representació de la pagesia, un dels col·lectius més afectats per la construcció de la nova infraestructura a causa de les expropiacions a les quals hauran de fer front.

Precisament van ser els pagesos, amb els seus tractors, els encarregats d'obrir la marxa, que va sortir a les onze del matí dels afores de Mataró per arribar –passant per l'antiga N-II– fins davant les portes del Consell Comarcal del Maresme, lloc on s'havia convocat la gent. A partir d'aquí, la comitiva va seguir pels carrers del centre de la ciutat fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament. Durant el trajecte, els manifestants van exhibir pancartes, mentre anaven cridant consignes com ara “no als laterals!”. Després de més de dues hores de marxa pels carrers de la capital del Maresme, i amb els tractors aparcats a la plaça de l'Ajuntament, va ser l'hora dels parlaments que van fer els representants d'algunes de les 65 entitats de la comarca adherides a la coordinadora.

Un dels més aplaudits va ser l'històric dirigent d'Unió de Pagesos, Pep Riera, que es va mostrar convençut que “aquesta no és una guerra perduda, i encara s'hi és a temps, de canviar aquest projecte”. La concentració va acabar amb una botifarrada popular i amb actuacions musicals i de bastoners.

“Trinxar la comarca”

Un dels missatges que els darrers mesos va difondre la coordinadora és que la construcció dels laterals de l'autopista “trinxarà la comarca”, a més d'exigir la paralització del projecte per part de la Generalitat i “negociar a fons amb el territori”. En aquest sentit, un dels portaveus de l'entitat, Antoni Esteban, va explicar que ara la plataforma organitzarà “conferències per tota la comarca en què diversos experts explicaran els riscos de la nova infraestructura”. El portaveu hi va afegir que, després de les eleccions, tenen previst reunir-se amb tots els partits polítics per abordar aquesta problemàtica.

LA XIFRA

65
entitats
de la comarca provinents de molts àmbits donen suport a la Coordinadora Preservem el Maresme.

Marxa pel centre sense incidents

La manifestació va transcórrer durant prop de dues hores pels carrers de Mataró –incloent-hi el centre de la ciutat– sense incidents. Tot i això, divendres es va saber que els Mossos d'Esquadra havien autoritzat que la marxa es desenvolupés per l'N-II però no pels carrers de la capital del Maresme. En aquest sentit, Antoni Esteban va comentar que es va explicar als Mossos que “l'acte consistia en una tractorada de caràcter reivindicatiu i festiu, i no tenia cap sentit que no deixessin entrar la concentració a Mataró”. “Si voleu passar, no ho impedirem”, va ser la resposta que, segons el portaveu, va rebre al final per part dels Mossos. Esteban va voler agrair “la participació de la gent”, i va afirmar que “s'ha d'estar molt content perquè la manifestació ha estat molt correcta”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.