Comunicació

Viatge al passat al port de Barcelona

Arran del rodatge de la nova minisèrie històrica de TV3 es fa una recreació del món portuari del 1914

Per a l'ambientació s'han necessitat un centenar de figurants, animals i vehicles d'època

TV3 i la productora Prodigius Cinema continuen el rodatge de la minisèrie històrica de dos capítols Barcelona, ciutat neutral. El cap de setmana es van rodar les seqüències del port de Barcelona, un dels epicentres del primer episodi i el punt de partida de la trama que se centra en una història d'amor impossible. En aquest punt és on es troben els sis joves protagonistes: Karl (Bernat Quintana), Glòria (Nausicaa Bonnin), Maria (Diana Gómez), Cinto (Jordi Pla), Caterina (Laura Aubert) i Sebastià (Ramon Pujol). Tots sis pretenen agafar un vaixell cap a Livorno (Itàlia), cadascun d'ells per raons diferents. Però l'esclat de la Gran Guerra fa que la naviliera en retardi la sortida. Aquella nit, mentre esperen que el vaixell salpi en qualsevol moment, passaran la nit als bars del port, on es forjarà una forta amistat.

Des del punt de vista de l'ambientació, s'ha intentat reproduir el món portuari de l'època, amb el tràfic de mercaderies i queviures i l'agitació dels passatgers que emprenien grans travessies. Per recrear aquest ambient, s'han utilitzat un centenar de figurants, animals i vehicles de l'època. La direcció d'art de la minisèrie destaca que no vol tenir una mirada des de l'avui cap al passat i, en aquest sentit, aposta pel color. Aquesta gravació es completarà amb imatges digitals que reproduiran algunes parts del port, com ara el vapor que hauria de dur de viatge els protagonistes. La minisèrie es va començar a rodar a l'octubre i es va centrar en decorats naturals localitzats sobretot a Barcelona i a Mataró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.