Societat

habitatge

Mataró es resisteix a aparcar els pisos contenidor

El govern local ultima una darrera proposta del projecte després de més d'un any de negociació amb el veïnat

Tot i això, la construcció dels habitatges s'haurà d'enllestir en el proper mandat

La construcció de pisos protegits de lloguer a partir del reciclatge de contenidors de mercaderies a Mataró no acaba d'arrencar. Des que el regidor d'Habitatge, Francesc Teixidó (ERC), va proposar-ho i defensar-ho han passat gairebé quatre anys, però, a hores d'ara, el govern municipal no es dóna per vençut i es nega a haver d'aparcar un projecte, que s'ha de convertir en pioner a Catalunya. La pedra a la sabata que s'ha trobat Teixidó és una forta oposició del veïnat del Camí de la Serra, on s'ha d'ubicar aquesta promoció. La presidenta de l'associació de veïns i veïnes, Gemma Campanario, recorda que no és que estiguin en contra dels pisos contenidor en si mateixos, sinó del fet que s'apilaran en una zona destinada a equipaments per al barri.

Després de més d'un any de negociacions, de manifestacions, de propostes i contrapropostes, que han obligat a ajornar l'inici de les obres, l'Ajuntament de Mataró ha previst presentar al veïnat un darrer dibuix per intentar tancar el debat. Si bé inicialment s'havia proposat un total de 90 pisos, un terç dels quals es farien amb contenidors de mercaderies, la quantitat final podria estar al voltant de la seixantena, tot mantenint els 30 habitatges restants construïts amb les grans estructures industrials. A més, la intenció és posar als baixos dels blocs un equipament per al barri, els usos del qual es consensuarien amb el veïnat.

Malgrat que s'havia apuntat que un dels punts forts d'aquesta futura promoció municipal era l'estalvi de temps, perquè s'assegurava que les obres podien acabar-se en tan sols sis mesos, Teixidó dóna per fet que no estaran a temps d'enllestir els pisos abans d'acabar el mandat actual, tal com s'havia previst. La proposta estrella d'ERC, per tant, no es materialitzarà fins al proper mandat, si finalment prospera i rep el finançament necessari.

LA XIFRA

30
pisos contenidor són els que es preveu construir l'Ajuntament de Mataró a la riera de Figuera Major.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.