Política

Rivera demana a Mas que acati la sentència del Suprem sobre la immersió lingüística

Considera que el pacte entre el PSC i CiU suposa l'arribada de la sociovergència a Catalunya, que titlla de “malson” per a Catalunya

Allarga la mà al nou govern per fer front a la crisi

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha demanat aquest dijous al president de CiU, Artur Mas, que acati la sentència del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística i permeti que el castellà sigui llengua vehicular en les escoles catalanes. Just d'abans de produir-se la segona votació d'investidura de Mas, Rivera ha remarcat que Mas té dos camins: “o desacatar les sentències o complir-les com a bons demòcrates”. “Li demano que opti vostè per la via més raonable”, ha afegit el dirigent de C's, que ha lamentat el pacte amb el PSC i ha titllat la sociovergència de “malson” per a Catalunya.

Rivera ha estès la mà a Mas per treballar junts en la lluita contra la crisi, però li ha demanat que acati la sentència del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística i permeti que el castellà sigui també llengua vehicular en les escoles catalanes. “Té dos camins: o desacatar les sentències o complir-les com a bons demòcrates. Jo li demano que opti vostè per la via més raonable”, ha instat.

Ha remarcat que ara ja no és un grup sinó dos els que parlen en castellà a la cambra catalana, en referència a la intervenció de la popular Alícia Sánchez-Camacho. “Això és la normalitat, al carrer és així i, a partir d'ara, aquí també serà així i a les escoles també”, ha afegit.

També ha constatat que el pacte de CiU amb el PSC suposa l'arribada de la sociovergència a Catalunya. Segons Mas, però, això és el que Rivera somia en realitat. El president de C's ho ha negat, assegurant que més aviat és un “malson”, perquè començaran els pactes de silenci i el 3%, un “oasi on les coses no s'expliquen ni es debaten”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.