Política

C's aplaudeix el nomenament de Fernández Bozal com a consellera de Justícia

Jordi Cañas destaca que la nova consellera va atendre a les peticions de Ciutadans per “recórrer la moció il·legal del referèndum d'Arenys de Munt

Creu que el nou šgovern representa “la voluntat continuista del més ranci del pujolisme”

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha assenyalat aquest dimarts que veuen amb esperança la presència de Pilar Fernández Bozal al capdavant de la Conselleria de Justícia. Cañas ha destacat que la nova consellera va atendre a les peticions de Ciutadans per “recórrer la moció il·legal del referèndum d'Arenys de Munt i ha participat a les al·legacions per portar al TC la valoració i l'informe jurídic de la llei de consultes populars”. ”Esperem que la nova consellera no es converteixi al nacionalisme i no es camufli en una nacionalista més i no es converteixi a la insubmissió que ha anunciat Mas”.

Cañas ha considerat “sorprenent” que Mas l'hagi nomenat consellera de Justícia, “però és complicat que la persona que ha participat en els al·legacions al TC sigui consellera de Justícia d'un govern que diu que no complirà la sentència del Constitucional”.

Pel que fa a la resta consellers del nou govern, Cañas ha assegurat que parlar de canvi quan hi ha la presència d'Irene Rigau, Andreu Mas-Colell i Felip Puig a l'executiu “sona a broma perquè evidencia la voluntat continuista del més ranci del pujolisme”. Ciutadans s'ha mostrat molt crític amb el nou de govern i ha assegurat que “hi ha una pudor a vells temps, a ranci i a enyorança a quan CiU va confondre el seu partit amb Catalunya i els nacionalistes amb el conjunt de catalans”.

Cañas ha assegurat que Catalunya té “més pujolisme, més nacionalisme, més independentisme” i “més maquiavel·lisme de curta de volada però d'ampli impacte amb el fitxatge de Ferran Mascarell”. En roda de premsa al Parlament, ha recordat que els militants de CiU van rebre a Mas a crits d'independència i ha destacat que “es van veure imatges entranyables com la de la família que es reuneix per Nadal” amb l'entrada de Lluís Prenafeta al Palau de la Generalitat. De fet, ha indicat que no sabia si quan Mas va sortir al balcó hi havia Prenafeta darrera les balconades.

El dirigent de Ciutadans ha dit que el seu partit estarà al costat del departament d'Ocupació i Empresa “per la recuperació econòmica i per proporcionar aquesta necessitat de canvi”.

Així mateix, ha manifestat que el fitxatge de Mascarell per part de CiU “és un picada d'ull a la sociovergència nacionalista” de “l'establishment català”. “Aquest nomenament vol forjar en l'hemorràgia del PSC i simbolitza la voluntat de CiU que té per créixer i convertir-se en la casa gran”. “Fem una valoració negativa del nomenament perquè està cridat a ser el responsable de la política lingüística”, ha afegit. Ha titllat aquest nomenament com “el més maquiavèl·lic” del govern. Ha recordat que CiU ja va fer el mateix amb Joan Hortalà.

El dirigent de Ciutadans ha assegurat que el PSC “no serà ni oposició ni alternativa” i que la seva força política “serà la veritable alternativa al nou govern i ho farà des d'una posició lleial i constructiva, crítica i contundent”. “No hem vingut a participar de la festa de la casa comuna sinó per fer allò que els ciutadans ens van sol·licitar”, ha apuntat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.