Política

L'èxit català als Goya aixeca l'ira de la ‘caverna' mediàtica

L'editorial i un article d'opinió a ‘La Gaceta' asseguren que ‘Pa negre' va ser la gran triomfadora perquè dins l'Acadèmia de Cine espanyola existeix un “lobby catalanista i gai”

Acusen Villaronga de tornar a “grapejar” la memòria històrica amb el film

L'èxit del film català Pa negre als Goya ha aixecat l'ira de la caverna mediàtica espanyola. L'editorial Pintura negrei un article d'opinió que surten publicats aquest dimarts a La Gaceta asseguren que la pel·lícula d'Agustí Villaronga va ser la gran triomfadora perquè dins de l'Acadèmia del Cinema espanyol existeix un “lobby catalanista i gai”.

L'editorial de La Gaceta, que és del grup Intereconomía, acusa Villaronga de “grapejar” de nou la memòria històrica a través de la postguerra catalana i assegura que han estat “criteris extra cinematogràfics, com el creixent pes dels lobbistes català i gai” a l'Acadèmia del Cine espanyol els que han estat “determinants” per al palmarès de Pa negre.

L'article d'opinió encara va més enllà. Titulat Catalanisme i lobby gai, claus del triomf de Pa negre als Goya, el seu autor, Santiago Mata, assegura que el film ha guanyat perquè dins l'Acadèmia s'ha format “un front catalanista” amb l'entrada a “mansalva” de tècnics i actors catalans, “que han votat a una”, a diferència dels castellanoparlants “dividits” per la llei Sinde.

Homosexual, catalanista i d'ERC

Assegura que el premi al millor director el va guanyar Villaronga per ser “homosexual i catalanista”, tal com assegura que també va passar als Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català, on els acusa d'haver guanyat perquè van enviar cartes“ per demanar el vot” i afegeix:“cosa que està prohibida als Goya”. “Ningú ha investigat si aquesta campanya de fa un mes pot haver afectat la votació d'aquest diumenge”, afegeix acusant indirectament d'haver demanat el vot.

La polèmica també esquitxa de ple la productora Isona Passola, que assegura que és “coneguda en l'àmbit nacionalista d'ERC”, cosa que segons considera l'autor, ha ajudat Pa negre a guanyar els nou premis.

I segueix: “No és suficient amb ser català si no se sotmet un a la ideologia i lobby rosa”, cosa que segons ell explica per què es va quedar fora dels Goya el film Herois, de Pau Freixas.

A més, critica que “aquest vergonyós corporativisme ha arribat a l'extrem de donar” a Pa negre “fins i tot”el premi a l'actor revelació per Francesc Colomer. Segons el seu parer, aquest guardó l'hauria d'haver guanyat l'actor bolivià Juan Carlos Adubiri per También la lluvia.

L'article d'opinió, una versió de l'escrit penjat dilluns al blog de Mata en què critica un error ortogràfic en la versió castellana de la web de Pa negre, acaba amb la frase següent: “Un fi d'època on Catalunya decideix i Espanya paga”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.