Societat

El govern vol estimular la prejubilació de mestres

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, anuncia a TV3 que destinaran més d'un milió d'euros per estimular la prejubilació

El departament calcula que s'hi podran acollir més de 2.000 persones

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat, en una entrevista concedida al programa Àgora de TV3, que la Generalitat aprovarà una partida de més d'un milió d'euros per estimular la prejubilació de mestres de 60 anys que en portin 30 treballant.

Concretament, i segons va detallar la consellera, aquesta nova mesura s'emmarca dins del pla d'austeritat engegat per la Generalitat, i s'hi podran acollir més de 2.000 persones.

En aquesta línia, Rigau ha explicat que el seus departament està estudiant “com aprofitar millor les plantilles” i està analitzant la sisena hora. “Estem prioritzant els criteris pedagògics, i en despesa de personal estem diferenciant quan una baixa és vacant i quan no ho és”, ha detallat la consellera.

A més, ha volgut remarcar que quan va marxar CiU del govern hi havia “500 barracons i ara n'hi ha 1.057”, una situació que ha definit de complexa, sobretot tenint en compte que “ara no podem construir com voldríem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.