Cultura

Crítica

folk

El so del Delta

No falla. Cada any, la nit que el Tradicionàrius dedica a les Terres de l'Ebre, sota la coordinació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, és una de les més càlides i concorregudes del festival. En aquesta edició, el CAT va omplir-se per escoltar Lo Carrilet de la Cava i les cançons de Josep Bo, projecte en què un grapat d'artistes, la majoria ebrencs, versionen les cançons de Josep Bo, veí de Deltebre i músic vocacional, autor d'un munt de cançons dedicades al paisatge i el paisanatge del delta de l'Ebre.

Per l'escenari hi va desfilar un elenc prou “variadet”, en paraules del Noi: va obrir foc Montse Castellà, cantautora d'escola Joan Baez; i van continuar el grup de pop-rock i reggae Juno; el cantactor Andreu Rifé; el sempre esbojarrat Pepet i Marieta; Juana Mari Bo (filla de Josep Bo, que va cantar amb cruesa les condicions de vida dels antics treballadors de l'arròs); el folk festiu de La Carrau fent xiular Lo carrilet; la immensa veu de Botifarra celebrant els Dies de festa, i fins i tot el combo country de Josep Maria Bonet... El risc de dispersió el van salvar com a presentadors els Quicos, que van afegir-se al deltaic popurri cantant Delta del Ebro precioso, composició dels cinquanta en què només hi faltaven les maraques de Machín.

El venerable Josep Bo s'ho va escoltar tot des de la primera fila i al final va pujar a l'escenari emocionat per tornar a cantar amb tothom Lo carrilet. Vaja, que als deltes no només hi sona blues.

Lo Carrilet de la Cava
XXIV Festival Tradicionàrius
CAT (Barcelona). 4 de març
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.