Cultura

Centelles al cor

L'Ajuntament de Barcelona va homenatjar ahir el fotoperiodista en un acte ple de fotògrafs catalans

Jordi Martí: “L'Ajuntament de Barcelona continuarà difonent l'obra de Centelles”

Ha arribat tard l'acte institucional d'homenatge que ahir va organitzar l'Ajuntament de Barcelona al fotoperiodista Agustí Centelles? Ningú amb dos dits de front pot dir que no. Ha arribat tan i tan tard que ahir l'absència de Centelles estremia les desenes de persones que omplien el Saló de Cent. Ell, i només ell, es mereixia el tribut. D'aquí que, com va dir el professor Miquel Berga, el d'ahir va ser “un acte de justícia poètica”.

Una altra cosa ben diferent és que l'acte va estar a l'altura, tot i que no el va presidir l'alcalde Jordi Hereu, i en alguns moments, pocs per sort, va planar la fosca ombra de la polèmica venda de l'arxiu Centelles al Ministeri de Cultura –de fet, només s'hi van referir els dos fills de Centelles, de nou fent el paper de víctimes.

Flanquejat en tot moment pels germans Sergi i Octavi Centelles, el delegat de Cultura, Jordi Martí, va liderar la representació del consistori, i va deixar ben clar que l'Ajuntament “continuarà difonent l'obra de Centelles”, sobretot a partir d'ara gràcies a l'aliança amb el mecenes Antoni Vila Casas. Tampoc hi va assistir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Representants polítics al marge, el que feia més goig era l'àmplia presència de fotògrafs catalans de diferents generacions (alguns a primera fila, com Oriol Maspons).

Amb l'historiador i crític d'art Daniel Giralt-Miracle de mestre de cerimònies, van evocar i invocar l'obra i la vida de Centelles Antoni Segura, catedràtic d'història contemporània de la UB; Miquel Berga, comissari de l'exposició Centelles. Les vides d'un fotògraf 1909 -1985, i el fotògraf i professor Paco Elvira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a