Política

Tortosa

Bel promet cafeteries i restaurants al pont del tren

L'alcalde i candidat de CiU sosté que ja hi ha empreses que voldran aprofitar els 1.500 metres que es generarien

Els locals serien compatibles amb la via verda i oferirien vistes espectaculars del riu i la ciutat

Una gran zona lúdica amb cafeteries, algun bar musical i restaurants, tot aprofitant la meitat de les pilastres de l'antic pont del ferrocarril. Això és el que va proposar ahir a la tarda l'alcalde de Tortosa i candidat de CiU a la reelecció, Ferran Bel, tot avançant el que serà un dels projectes estel·lars del seu programa electoral. De fet, l'anunci de Bel no és casual, ja que fa poques setmanes que han començat les obres del Ministeri de Medi Ambient, que permetran reaprofitar el pont del tren per perllongar la via verda del Baix Ebre.

En aquest sentit, la nova zona lúdica es construiria en paral·lel al pont del tren, que ara es transformarà en una passarel·la per a ciclistes i vianants. “Però el pont només ocupa la meitat de les pilastres”, va advertir Bel, que va afegir que caldria construir diverses estructures. L'espai sobrant a les pilastres del pont té uns 180 metres de llargada i uns vuit metres d'amplada. En total, es podria generar un espai d'entre 1.200 i 1.500 metres, amb grans finestrals de vidre que oferirien una vista panoràmica “espectacular” de Tortosa i del riu. Així, Bel va precisar que demanaran a la comissió de Patrimoni el permís per construir un voladís addicional, que també permetria la neteja i el manteniment del nou espai. L'accés a la desena de locals de la nova zona lúdica es faria des de la via verda que travessarà l'actual pont del tren, i on es preveuen escales i rampes d'accés als dos marges del riu, tant al passeig de l'Ebre com a l'avinguda de Felip Pedrell i al passeig de les Bicicletes. El candidat va recordar que el projecte s'emmarca en la seua proposta per integrar l'Ebre en la trama urbana de Tortosa. Bel també va assegurar que ja ha temptejat dues empreses interessades en el projecte. Un complex que l'Ajuntament executaria “amb cost zero”, a través d'una concessió administrativa d'explotació.

Decàleg del PSC

L'anunci de Bel va eclipsar la presentació del “decàleg” del PSC de Tortosa. Joan Sabaté havia presentat al matí les seues propostes generals per intentar recuperar l'alcaldia, amb promeses com ara un pla integral per al centre. Sabaté va proposar-hi la urbanització dels terrenys de Renfe i la construcció d'un gran aparcament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.