Urbanisme

equipaments

Salt comprarà quatre finques per fer-hi un centre cívic, pisos i zona verda

Es pagaran 1,1 milions d'euros als propietaris i s'invertiran 1,5 milions més en la construcció

L'equipament podria ser la nova seu de la biblioteca Massagran

El ple de Salt va aprovar ahir la compra de quatre parcel·les situades en la confluència entre els carrers de Pere Gallostra i d'Àngel Guimerà, al costat de l'ajuntament. La previsió és construir en aquestes finques un nou centre cívic per al barri centre, pisos i aparcaments de propietat municipal, i una zona verda de 550 m². Probablement, s'hi ubicarà també la nova seu de la biblioteca Massagran, situada actualment en un local de lloguer al carrer Major. L'adquisició de les finques costarà al consistori 1,1 milions d'euros, i l'obra es preveu que costi 1,5 milions d'euros addicionals. La voluntat del consistori és vendre o llogar els pisos i aparcaments que s'hi construiran per ajudar a finançar l'operació.

En el ple es va aprovar també la cessió de 1.000 m² de la Coma-Cros perquè sigui la seu de la UNED a Salt. La institució universitària haurà de presentar els propers mesos un projecte que haurà d'aprovar el ple. Pel que fa a un altre dels equipaments de la Coma-Cros, el Centre d'Arts Escèniques, el ple va aprovar una pròrroga de vuit setmanes per finalitzar les obres, de manera que els contractistes tenen fins al 20 de desembre d'aquest any per acabar-les. El ple va aprovar també el pla de ciutadania 2011-2015. L'elaboració del pla era un dels objectius principals que va encarregar el ple a la taula de ciutadania, creada el juny passat arran dels aldarulls ocorreguts alguns mesos abans al municipi.

LES XIFRES

550
metres quadrats
tindrà la zona verda que es vol construir al costat de la casa consistorial de Salt.
20
anys
tindrà cedit la UNED un espai de 1.000 m² a la factoria Coma-Cros, segons el conveni signat amb l'Ajuntament.

El PSC i ERC contra la tisorada en educació

Els grups municipals del PSC, ERC i el PP van aprovar ahir una moció en què instaven la Generalitat a mantenir les inversions i despeses en educació a Salt. La moció, que CiU i Independents per Salt van considerar electoralista, demana que es tingui en compte “la singularitat del municipi de Salt” a l'hora de procedir a les retallades anunciades pel govern català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.