cultura

Cultura

Editen una guia d'itineraris per conèixer Serrallonga

És un treball de recerca d'Ànnia Dilmé amb fotografies de Ricard Dilmé

El tresor d'en Serrallonga és el títol d'una nova guia que presenta onze itineraris per espais i pobles per on va passar o actuar el famós bandoler Joan de Serrallonga. El llibre parteix del treball de recerca de l'estudiant de Santa Coloma de Farners Ànnia Dilmé i s'acompanya d'il·lustracions i fotografies realitzades per Ricard Dilmé.

En total s'hi descriuen onze rutes que segueixen la biografia del bandoler des del seu Viladrau natal fins a Barcelona, on el van executar, passant per les comarques d'Osona, la Selva, la Garrotxa i el Baix Empordà, i fins a França.

Els espais que s'hi descobreixen segueixen la biografia del bandoler i inclouen el Montseny i les Guilleries, el Collsacabra, el camí ral de Barcelona a França, la plana de la Selva, l'espai natural de Sau-Savassona i els boscos de Santa Coloma de Farners. La guia també conté una gran ruta que va fins a França, que segueix el camí de fugida i refugi d'en Serrallonga, i un darrer itinerari a la ciutat de Barcelona.

Les rutes segueixen itineraris coherents i inclouen plànols i indicacions per fer-los, a més de fotografies de cada lloc. Segons l'autora, aquesta proposta “valora els llocs i pobles per on va passar i on va actuar el mític bandoler, i permet ajudar-nos a conèixer in situ el protagonisme que el territori té en la seva història”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.