Política

La Conferència per l'Estat Propi inicia la ruta sobiranista

L'acte aplega 1.500 participants i pretén començar un procés que culmini amb un referèndum vinculant el 2014

“Hem fet país, després hem fet nació, hem construït aquesta nació i ara ha arribat el moment de fer estat”, va sentenciar Miquel Sellarès, cofundador de CDC i un dels membres més compromesos del moviment social independentista, que ahir va catalitzar, gràcies a la Conferència Nacional per l'Estat Propi, celebrada al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona. Un acte amb vocació d'impulsar la segona fase del camí vers la independència, aquella que vol donar continuïtat i estructura a les reivindicacions nacionals explicitades durant la manifestació del passat mes de juliol i les diverses onades de consultes sobre la independència i que va aplegar 1.500 participants. La trobada va servir per constituir un consell permanent i un secretariat provisional, òrgan que formen membres com ara Alfred Bosch, portaveu de Barcelona Decideix, i Miquel Strubell, de Sobirania i Progrés, i que s'encarregarà de vetllar per a l'extensió territorial d'assemblees locals i comarcals amb l'objectiu final de teixir complicitats i afrontar amb força la constitució, la propera tardor, d'un únic organisme popular que aglutini l'independentisme: l'Assemblea Nacional Catalana.

Es tracta de l'ens que haurà de capitanejar el procés vers la sobirania. Un camí que s'ha demostrat com l'única via i que porta, d'acord amb els dos documents base que ahir també van ser aprovats durant la conferència (el full de ruta i la declaració fundacional), a la celebració d'un referèndum vinculant convocat pel govern o per la cambra parlamentària. El moviment (un paraigües sota el qual s'apleguen representants de plataformes sobiranistes, polítics de l'òrbita nacionalista i independentista i bona part de les persones implicades en l'organització de les consultes) fixa el 2014 com a horitzó per a la celebració de la consulta “definitiva”.

La conferència, que va tenir la presència de personalitats del món polític com ara el diputat republicà al Congrés Jordi Tardà, el seu coreligionari al Parlament Oriol Amorós o el també diputat per ICV Jaume Bosch, va estar conduïda pels actors i presentadors Txe Arana, Jordi Banacolocha i Josep M. Ferrer i Arpí i va ser closa per Lluís Llach. Les paraules del cantautor i la seva breu interpretació del tema Abril 74 van deixar pas a un emocionat cant col·lectiu d'Els segadors en un auditori entregat.

LA FRASE

En els últims deu anys el mapa de carreteres s'ha aclarit... L'única ruta és la independència
Lluís Llach
cantautor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.