Medi ambient

CERDANYOLA DEL VALLÈS

La Generalitat confirma que Puigfel vol fer un abocador

El govern diu que les obres no tenen permisos i està estudiant si hi ha algun incompliment

El que molts es pensaven, s'ha confirmat. L'empresa Puigfel vol fer un abocador per a residus d'ecoparc a l'argilera Almar de Cerdanyola. Així ho ha assegurat el conseller d'Empresa i Comunicació, Xavier Mena, en resposta a unes preguntes formulades per la diputada del PP, Eva García, en què explica que la petició de la sol·licitud es va fer el 22 de febrer d'aquest any. El 22 de març, el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), però, va negar que hi hagués cap projecte. L'expedient de Puigfel “es troba en la fase de verificació formal de la documentació presentada”, diu Mena en la resposta publicada dimarts al Butlletí oficial del Parlament de Catalunya.

En el mateix text, i contradient els arguments donats per l'ARC i l'Ajuntament de Cerdanyola, Mena diu que a l'argilera d'Almar no s'hi fan activitats extractives sinó que “s'estan fent apilaments de terres”.

El que també s'ha confirmat són les sospites de la Plataforma Contra l'Abocador de Can Fatjó que les obres no tenien permisos. Segons Mena, l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada de Barcelona “no té constància [...] que disposi de llicència d'activitats classificades ni d'autorització ambiental”. El govern ha obert un expedient informatiu per mirar si hi ha hagut incompliments.

LA DATA

22.02.11
Puigfel presenta la sol·licitud
per fer un abocador. Un mes després, l'Agència de Residus ho negava.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.