Educació

Badalona

Protesta de les escoles Lola Anglada i Rafael Casanova

El CEIP Lola Anglada de Canyadó fa una cadena humana per reivindicar la construcció del nou edifici

Al Rafael Casanova del barri de Llefià recullen signatures per evitar que la Generalitat els suprimeixi la sisena hora

Les comunitats educatives de les escoles públiques Lola Anglada i Rafael Casanova estan en peu de guerra. Ni l'imminent final de curs ha calmat els ànims als pares d'aquests dos centres que veuen com les retallades a la Generalitat els passaran factura, ja sigui amb la supressió de la sisena hora, ja sigui amb l'aturada de l'inici d'obres del nou edifici per a l'escola.

El CEIP Rafael Casanova de Llefià l'any vinent no tindrà sisena hora. I la volen mantenir. Per això ahir i avui recullen signatures a l'hora d'entrar i a la de sortir. Volen fer arribar a la conselleria d'Educació de la Generalitat una carta, amb el màxim de suports possibles, en què els expressaran el seu malestar. “La sisena hora no és un bé per als pares, sinó per als fills”, explicava ahir Pilar Úbeda, de l'AMPA del CEIP Rafael Casanova, mentre es recollien signatures. Reclamen que es mantingui la sisena hora i que sigui “de qualitat, no de guarderia”, perquè consideren que és útil “per la formació” dels seus fills. Úbeda no entén perquè la sisena hora s'ha mantingut a tot el districte excepte només tres escoles: la seva, la Josep Carner i Pere de Tera. “Han considerat que ells la necessiten més pel nombre d'immigrants i de famílies monoparentals, però aquí també tenim un alt percentatge de nouvinguts que necessiten reforç”, va assegurar. L'AMPA del Rafael Casanova està en contacte amb els altres dos centres educatius per “coordinar mesures” de protesta. Són conscients que avui s'acaba el curs i serà difícil poder fer res, però no pensen llençar la tovallola.

Ahir, diversos pares es van vestir amb la samarreta groga del moviment en defensa de l'educació pública i van estar recollint signatures a les nou del matí –entrada dels nens– i a la una –la sortida–. Només ahir en van recollir 140. Avui hi tornen.

Cadena humana

El pares dels alumnes de l'escola Lola Anglada van fer ahir al matí una cadena humana per permetre el pas dels nens i nenes des de les instal·lacions del parc de Ca l'Arnús a l'edifici de la riera de Canyadó per reivindicar d'aquesta manera la construcció del nou centre, que a hores d'ara està aturada i sense dotació econòmica en els pròxims pressupostos de la Generalitat. Els membres de l'AMPA asseguren que de cara al curs vinent hi haurà dificultats per encabir els alumnes d'educació infantil a Ca l'Arnús perquè algunes de les aules no estan preparades per infants petits i no tenen lavabo a dintre. A més, el professorat haurà de renunciar a la seva sala i al menjador s'hi hauran d'encabir més nens i nenes i fer dos torns. La secretària de l'AMPA, Mar Alonso, explica que estan pendents de reunir-se amb representants de la conselleria d'Educació però, de moment, no han rebut cap resposta.

LA XIFRA

140
signatures
es van recollir ahir al CEIP Rafael Casanova per mantenir la sisena hora.

LA FRASE

La sisena hora no és un bé per als pares, sinó per als fills, que els ajuda en la seva formació
Pilar Úbeda
AMPA CEIP Rafael Casanova

Els partits polítics es defineixen

Les reivindicacions de la comunitat educativa de l'escola Lola Anglada van en la mateixa línia que les fetes pels grups municipals del PP, PSC, ICV-EUiA. Aquestes formacions polítiques han presentat esmenes als pressupostos de la Generalitat per incloure la construcció d'aquesta escola, a més del Bufalà II i els instituts escola Baldiri Reixac i Ventura Gassol. Representants de totes tres formacions van donar suport ahir a la cadena humana i van encoratjar pares i docents a continuar amb les seves reivindicacions. Hi van ser presents Juan Fernández, flamant regidor d'Educació del govern local del PP; Josep Duran, fins fa deu dies regidor d'Educació i responsable d'Educació del govern a l'ombra del PSC i Carles Sagués, president del grup municipal d'ICV-EUiA. Fernández, va expressar la voluntat de l'Ajuntament de “lluitar pel compliment del protocol d'intencions entre el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Badalona”.

Pel que fa al CEIP Rafael Casanova de Llefià, l'AMPA va anar explicant a la resta de pares que els únics que no donen suport a la sisena hora són Convergència i Unió i “el partit de Joan Laporta”. De moment, encara no s'han posat en contacte amb l'Ajuntament de Badalona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.