Societat

Steve Jobs renuncia al seu càrrec

En el comunicat, presentat aquest dijous, no s'expliquen els motius de la decisió, encara que tot apunta a un empitjorament de la seva salut

El director d'operacions Tim Cook serà el nou director executiu al capdavant d'Apple

Steve Jobs, l'home que va rescatar a Apple d'una fallida i la va convertir en l'empresa de referència en la tecnologia aplicada al consumidor, amb productes com l'iPod, l'iPad i l'iPhone, romandrà en la companyia com a president de la junta directiva.

“Sempre he dit que si arribava el dia en què no pogués fer front a les meves obligacions al capdavant d'Apple com a conseller delegat, seria el primer a fer-los saber “, ha escrit Jobs aquest dimecres en la seva carta de dimissió adreçada a la junta directiva de l'empresa i a la comunitat d'Apple.

“Malauradament, aquest dia ha arribat”, ha afegit.

En la missiva en la que renuncia al seu càrrec no s'expliquen els motius que l'han portat a prendre la decisió, encara que tot apunta a un empitjorament de la seva salut després de superar un càncer de pàncrees el 2004 i sotmetre's a un trasplantament de fetge el 2009.

“Recomano amb rotunditat que executem el nostre pla de successió i anomenem a Tim Cook com a conseller delegat d'Apple”, ha apuntat sobre l'elegit per substituir en el càrrec.

Cook, fins ara director d'operacions d'Apple , era l'home designat per Jobs al capdavant de les operacions diàries durant les seves absències des del gener passat.

La junta directiva ha acceptat immediatament la recomanació de Jobs.

“La junta considera que Tim Cook és la persona adequada per ser el nostre pròxim president executiu”, ha dit el director de la junta, Art Levinson, en un comunicat per anunciar la designació de Cook.ç

En les primeres hores després de l'anunci de la dimissió de Jobs, les accions d'Apple baixaven més del cinc per cent en les operacions, després el tancament de Wall Street.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.