Societat

La Generalitat estudia prohibir el burca als carrers i en edificis públics

La mesura, que estarà inclosa dins d'una normativa de més amplia de drets i deures, es per motius de seguretat

El govern vol posar ordre a la quinzena d'ordenances municipals que limiten l'us del vel islàmic integral

La Generalitat estudia prohibir el burca i el niqab als carrers i edificis públics per motius de seguretat, en el marc d'una normativa de drets i deures més àmplia que es podria aprovar a mitjans de legislatura, segons han confirmat fonts del govern que han insistit que el redactat es troba en una “fase inicial” i encara no és concloent.

Ho ha avançat en declaracions a RAC 1, el director general d'Afers Religiosos del govern, Xavier Puigdollers, que ha assenyalat que la norma afectaria “a tot allò que suposi una reunió o una trobada amb gent, ja sigui al carrer o espais públics on es dóna una concentració de gent, i a tot allò que pugui suposar una incògnita sobre qui hi ha sota” el vel.

Puigdollers ha assenyalat que “no es tracta d'un tema que afecti la temàtica religiosa, l'enfocament és un tema cultural i de tradició en alguns països, aquí, l'ús no és un costum”. “Per tant, l'enfocament ha de ser l'ús de l'espai públic i la seguretat”, de manera que el vel integral quedarà limitat a l'àmbit familiar.

D'aquesta manera, el govern posaria ordre a la quinzena d'ordenances municipals que van prohibir el burca i el niqab durant l'any passat, sent la ciutat de Lleida la primera en la seva regulació a tot l'Estat.

Segons Puigdollers, aquesta és la manera de garantir la seguretat: “Aquí estem acostumats a saber qui és la persona que tenim davant. El fet que algú estigui totalment cobert pot donar una sensació d'inseguretat”.

Reconeix que són poques

Tot i que Puigdollers ha assenyalat que el govern no té data per aprovar la llei de drets i deures, que prepara la Conselleria d'Interior amb altres departaments, la Conselleria de Felip Puig ha assenyalat que en principi es podria aprovar a mitjans de legislatura.

En qualsevol cas, Puigdollers ha assenyalat que el govern no té pressa perquè hi ha poques dones que portin aquest tipus de vels integrals a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.