Economia

innovació

Talent empresarial d'arreu del món al parc de la UdG

El programa ‘Develop your talent' facilita a empreses el desenvolupament de projectes al parc per després instal·lar part dels negocis a Girona

Cinc companyies estrangeres ja hi participen

Cinc empreses estrangeres participen en el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona en un programa per desenvolupar talent. Es tracta del programa Develop your talent, que ha impulsat el parc i la Diputació de Girona amb l'objectiu d'atreure talent empresarial d'arreu del món i que va adreçat a emprenedors i a empreses que vulguin desenvolupar el seu projecte en aquest centre. Per això, inicialment, se'ls ofereix ajuts i suport com un espai a les instal·lacions i un habitatge. Hi podran consolidar el seu projecte durant un any i mig i, finalment, hauran d'acabar instal·lant una part del seu negoci a Girona.

El responsable del programa, Àlex Brossa, afirma que fins ara els resultats han estat molt positius. Segons el director del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, Pere Condom, “aquest programa evidencia que el parc pot actuar com un pol d'atracció i de projecció de talent global”. Una de les empreses que s'han acollit a aquest programa és la russa Aquaeca, que ha desenvolupat una màquina que per mitjà de l'aigua i la sal ajuda a una millor conservació de productes de diferents sectors. Segons el seu director de desenvolupament, Dmitrii Vinogradov, el parc també permet interactuar amb els agents que hi són presents, com és el cas d'una firma francesa de pa que ja s'ha interessat pel seu producte per poder-ne millorar la conservació.

LA XIFRA

10%
Aproximat de les empreses
que hi ha al parc són internacionals. És a dir, 9 de les 75 empreses que hi ha.

LA FRASE

Aquest programa evidencia que el Parc Científic pot actuar com un pol d'atracció
Pere Condom
DIRECTOR DEL PARC

De cosmètica a rutes de transport

A part de la russa Aquaeca, les altres empreses estran-geres que innoven des del parc són el fabricant sud-africà JO'M, que crea cosmètica natural a partir de la recerca; la indústria agroquímica i2 Research, d'origen gal·lès amb seus a Anglaterra i la República Txeca, que fa productes contra els insectes; la gestió de rutes de transport per part de Frogbus. com, originària d'Irlanda, Regne Unit i França, i el màrqueting tecnològic per part de Stipje, d'origen holandès i amb oficines al Regne Unit i França.

A més d'aquestes cinc empreses, n'hi ha quatre més d'internacionals instal·lades al parc: Airbone Composites, Hemmo Pharmaceuticals, Louis Baking Company i Techonoline Groupe. En total, nou empreses internacionals en un espai format per 75 empreses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.