Successos

tribunals

Jutgen l'acusat de violar una noia per les Fires de Girona

El detingut diu que fa dos anys va acompanyar la jove a casa i que van mantenir relacions sexuals “consentides”

La denunciant no va veure el rostre a l'agressor, però el va identificar per la roba

L'Audiència de Girona va celebrar ahir el judici contra Edwin Enrique Granda Solis, un jove de la ciutat que s'enfronta a deu anys de presó per haver agredit sexualment una noia d'origen hondureny durant les Fires de Sant Narcís del 2009. Segons va sostenir el fiscal, el succés va tenir lloc a les cinc de la matinada del 30 d'octubre, quan l'acusat va abordar la víctima per l'esquena, la va agafar pel coll, li va tapar la boca, la va advertir que “si no cooperava la mataria” i la va arrossegar fins a un pàrquing de l'avinguda Sant Narcís, on la va violar. En la seva declaració, en canvi, l'arrestat va insistir que es va embolicar amb la denunciant “de manera consentida”. “Em va demanar que l'acompanyés a casa. De camí, vam mantenir relacions sexuals i en cap moment la vaig obligar a res. Després, em va preguntar què passaria entre els dos, i li vaig respondre que jo no deixaria la meva parella”. Aquesta versió va indignar la mare de la jove, que va cridar que Granda era “un mentider”: una reacció que va fer que el jutge ordenés a una agent que fes sortir la dona de la sala i la identifiqués.

Una vegada solucionat l'incident, el processat va continuar relatant que havia conegut la presumpta víctima uns dies abans a la discoteca Enjoy Latino: “Com que tots dos teníem parella, a partir de llavors ens vèiem d'amagat. Vam quedar en diverses ocasions, però entre nosaltres no va passar res fins la nit de Fires”. Per la seva banda, l'afectada va argumentar que no havia tornat a veure el sospitós fins la matinada de l'agressió. El 30 d'octubre, va anar a les atraccions de la Devesa amb unes amigues. En acomiadar-se d'elles, va seguir caminant sola en direcció Can Gibert del Pla, quan va ser atacada. La noia va explicar que, durant l'agressió, Granda no va deixar que li veiés la cara. “Em va amenaçar que no em girés. Només vaig veure que era de pell fosca i que portava una bufanda i uns pantalons blaus”.

“Tenia esgarrapades"

Després de ser forçada, la denunciant va demanar ajuda a una parella. El noi va alertar els Mossos, que van realitzar una recerca pels carrers propers i van detenir dos joves –un d'ells va ser identificat per la víctima en reconèixer la roba que portava–. A banda, la testimoni que va auxiliar-la va confirmar ahir en la sessió oral que “estava molt nerviosa”. “Plorava i se sentia bruta; tenia esgarrapades, duia la bragueta oberta i els pantalons tacats”.

El fiscal també imputa a l'acusat una falta de lesions i una altra d'amenaces, per les quals sol·licita que aboni una multa de 2.400 euros. I en matèria de responsabilitat civil, exigeix que pagui a la noia un total de 180 euros per les lesions i 20.000 més per les seqüeles i els danys morals que suposadament li ha provocat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.