Política

El Bloc d'Alaquàs denuncia la inconsciència del PSOE local

Uns estudis previs dels pressupostos han fet saltar la llebre i posa l'acord municipal als peus dels cavalls

La recollida d'informació sobre la situació econòmica de l'ajuntament d'Alaquàs ha permés al Bloc – Els Verds d'aquesta localitat de l'Horta, conèixer dades preocupants abans de la realització de l'auditoria. Així, s'ha pogut comprovar que la pròrroga dels pressupostos del 2010 han impedit que es fera una política més ajustada a la realitat de crisi econòmica i del deute municipal. Això ha provocat que no s'haja retallat en ingressos que ja no es produïren en el 2010, i menys encara en el 2011, i que tampoc s'hagen fet polítiques clares de reducció de la despesa tal i com l'interventor ha advertit en el pla de sanejament aprovat l'any 2009 i no aplicat.

Així, s'ha pogut comprovar que a finals de juny de 2011 hi havia partides esgotades com les de festes populars i festejos o la de recollida i tractament de residus.

De la mateixa manera que s'ha pogut comprovar que els pressupostos d'ingressos estaven sobrevalorats com és el cas dels ingressos per taxes per serveis esportius on, de 700.000 euros previstos, tan sols s'havien recaptat 59.000 euros. També s'ha vist com les multes de transit havien de procurar unes entrades de 60.000 euros previstos i tan sols s'havien recaptat 970 euros.

La demostració de la falta de voluntat política del PSOE per a resoldre aquesta situació, segons el Bloc – Els Verds, es pot veure en l'incompliment del pla de sanejament aprovat en l'anterior legislatura, en la no aprovació dels pressupostos del 2011, tot i ser un acord de plenari de l'actual legislatura, i en el fet que a hores d'ara encara no estiga ni licitada ni fent-se l'auditoria que, segons l'acord d'investidura, havia d'estar acabada a finals del 2011.

Donada la situació, el Bloc-Els Verds d'Alaquàs vol denunciar la deixadesa del PSOE a l'hora d'intentar resoldre el problema econòmic i la inconsciència de la seua actuació que perjudica les veïnes i veïns d'Alaquàs durant els pròxims anys, fins que es resolga el deute municipal. Per això, Bloc – Els Verds està preparant una assemblea informativa per als pròxims dies, per tal d'informar al poble d'Alaquàs de la situació del seu ajuntament, així com de les possibles solucions i les seues conseqüències, en compliment del seu programa electoral.

La coalició econacionalista considera important que tots els veïns d'Alaquàs tinguen informació sobre la difícil situació econòmica de l'ajuntament, que sàpiguen quines solucions poden haver, que contribuïsquen a aportar solucions i que tinguen clar quines poden ser les conseqüències

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.