Política

El PSC apostarà pel federalisme des del Senat

El socialistes van presentar ahir la candidatura al Senat remarcant el seu compromís per protegir l'estat del benestar i els interessos dels gironins

Els candidats socialistes al Senat per Girona es proposen protegir l'estat del benestar, aprofundir en el model federal i defensar els interessos de les comarques gironines, així com recuperar els articles de l'Estatut retallats pel Tribunal Constitucional. Aquests són els tres objectius bàsics que va enumerar ahir Rafel Bruguera, el cap de llista de l'Entesa per Catalunya que formen el PSC i ICV-EUiA, en la presentació dels candidats socialistes a l'Escala. Bruguera va avançar la intenció del PSC per renegociar el pacte fiscal amb l'Estat i acostar-lo al sistema foral i avançar en la reforma del Senat i de la Constitució espanyola, per convertir-la en una cambra de representació territorial. Durant la presentació, Pepa Celaya va destacar les oportunitats que ofereix la política universitària del govern socialista i Magda Casamitjana va ressaltar la transcendència del corredor del Mediterrani en la formació de l'Euroregió que proposen els socialistes.

“Volem ser el catalanisme de l'esquerra al Senat. Defensarem l'estat del benestar en contraposició al model de CiU i el PP, un model que ja s'està aplicant a Castella-la Manxa i a Madrid, que retalla, privatitza i suprimeix drets socials”, va destacar a l'Escala Rafel Bruguera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.